10 Ekim 2013 - 2642 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen “KOBİ’ler, Yeni Ufuklar” isimli KOBİ Zirvesi, 8 Ekim 2013, Salı günü Karabük Üniversitesi, Prof. Dr. Bektaş AÇIKGÖZ konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Programın açılış konuşması Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel tarafından gerçekleştirilmiş olup, Karabük TSO Başkanı Sedat NAMAL, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi Ali ÇINAR tarafından yapılan protokol konuşmalarını takiben KOBİ Zirve Programı başlamıştır.

Programın ilk bölümünde çağrılı konuşmacı olarak programa katkı sağlayan ETİCAD Genel Sekreteri Merter ÖZDEMİR, KOBİ’ler için bilişim sistemleri ve elektronik ortam hizmetlerinin önemi hakkında konuşmasını yapmıştır. Sonrasında programın “Dünya’da ve Türkiye’de Mali ve Finans Politikalarının Piyasalara Etkisi” konulu ilk oturumunda, T.C Merkez Bankası Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Dr. Mustafa KILINÇ ve Ekonomist Mahmut GÜNAY, finans politikalarının reel sektöre, politika yapıcıların karar mekanizmalarına ve finans piyasalarına etkilerini ele almışlardır.

Karabük Üniversitesi’nde verilen öğle yemeğinin ardından, programın ikinci oturumunun konukları olan TİM Avrasya ve Ortadoğu Bölge Koordinatörü Zafer ÜNÜVAR, İş Adamı Erdoğan AKBAŞ ve Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanı Esin ŞEN olmuştur. Konuşmacılar başta Latin Amerika, Afrika, Orta doğu ve Avrasya Ülkeleri olmak üzere Dünya’nın pek çok ülkesindeki sektörlerin mevcut durumu, yükselen değerleri ve yeni pazarlar hakkında bilgiler vermiştir.

Günün son bölümünde ise keyifli sohbetleri ile tanınan Ahmet Şerif İZGÖREN, “İş Hayatında Motivasyon ve Girişimcilik” konulu konuşması ile katılımcılara hedeflerin önemi kadar bireysel olarak geride neler bıraktığımızın da önemli olduğuna dair tecrübe paylaşımında ve bilgilendirmelerde bulunmuştur. Eğlenceli hâl ve hareketleri ile katılımcılarla etkin bir bağ kurduğu gözlenen İzgören, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlanmıştır.

Program başlangıcında katılımcılar tarafından, hedeflenen ilgi görülmemesine rağmen, ilerleyen safhalarda, özellikle öğleden sonra programında yüksek katılımcı kitlesinin iştirak ettiği, katılımcıların bir kısmının salona sığmadığı görülmüştür. Program esnasında sürekli olarak katılımcı kayıtları alınmış, katılımcı listeleri analiz sonuçlarına göre programa yaklaşık 700 kişi kayıt bırakmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et