31 Mayıs 2012 - 2698 Okunma

Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin EREN ve Uzman Personeli Şahin BAŞ Marzinc firması yetkililerinden Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıAyhan İLERİ, Proje Yöneticisi Dr. Hüseyin Ş. SOYKAN ve Finans Müdürü Kıvanç TANRISEVDİ ile görüştü.

60 Milyon dolarlık yatırımın 45 Milyon dolarlık kısmını gerçekleştirenMarzinc ve tesis uygulamaları hakkında bilgiler alanuzmanlarımız, ayrıca Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Karabük Yatırım DestekOfisi faaliyetleri, destekleri ve karşılıklı yapılabilecek iş birlikleri ile ilgili bilgiler verdi.

Öncelikle tesisin işleyişini slayt sunumu ileşematizeleştiren Proje Yöneticisi Dr. Hüseyin Ş. SOYKAN, daha sonra uzmanlarımızısahada tesisi gezdirerek bilgilendirmesini tamamladı. Ziyaret sonunda uzmanlarımız başarı dilekleri ile tesisten ayrıldı.

MARZİNC Marmara Geri Kazanım San. ve Tic. A.Ş. tarafından yürütülen yatırım projesi kapsamında; Waelz Prosesi ile çinko oksit(yatırımın 1. fazı) ve Fastmet prosesi ile sünger demir (DRI-yatırımın 2.fazı) üretilecektir. Üretilen çinko oksit, dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan metalik çinko üretim tesislerine hammadde olarak ihraç edilecek,sünger demir ise doğrudan endüstriye kazandırılarak demir-çelik firmalarında çelik üretiminde hurda ikame malzemesi olarak kullanılacaktır. Planlanan projenin tamamlanması ile birlikte yaklaşık 200.000 ton elektrik ark ocağı (EAO) baca tozu ve yaklaşık 120.000 ton tufal işlenerek geri kazanılacaktır. EAO baca tozu ve tufal ihtiyacı MARZİNC kurucusu olan Marmara Bölgesindeki beş demir çelik fabrikasından sağlanacaktır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et