04 Ağustos 2016 - 1627 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından sunulan TR81/15/GPD/0002 referans numaralı “KARORSAN Test ve Eğitim Merkezi Projesi-KTEP” başlıklı proje başarılı değerlendirilmiş ve 1 Ağustos 2016 tarihinde destek sözleşmesi imzalanmıştır. İmza törenine Karabük Valisi, KARORSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Mehmet AKTAŞ, KARORSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve BAKKA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Tuncay ÖZCAN, Karabük TSO Meclis Başkanı Timurçin SAYLAR, BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan ALKAN, BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak GÖKSU ÇAĞLI, İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Hakkı Yavuz TOPLU ve KARORSAN Müdürü Şükrü Caner ÖZCAN katılım sağlamıştır.

 

TR81/15/GPD/0002 referans numaralı ve “KARORSAN Test ve Eğitim Merkezi Projesi-KTEP” başlıklı projenin başvuru sahibi Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü proje iştirakçisi Karabük Ticaret ve Sanayi Odasıdır. İmzalanan sözleşme kapsamında toplam bütçesi 5.689.306,94 TL olan projeye 4.000.000 TL Ajans desteği verilmesi öngörülmektedir.

 

Proje kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bir test ve eğitim merkezi inşa edilmesi; test cihazları, ilgili yazılımlar ve donanımlar, ofis masa sandalyeleri, eğitim araç gereçleri ve mobilyaları ile binanın tefriş edilmesi öngörülmektedir. İnşa edilecek olan merkezin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından proje kapsamında Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Karabük Ticaret İl Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi ile eğitim ve teknoloji alanında işbirliği protokolleri imzalanmıştır.

 

Proje kapsamında inşa edilmesi öngörülen test merkezinin önceliği özellikle demir çelik sektöründe ve ilde faaliyet gösteren diğer imalat sanayii sektörlerinde çalışan firmaların ürünlerinin ileri düzey testlerine ilişkin donanımların sağlanması ve çalışmaları yürütecek personelin istihdamı olarak tanımlanmaktadır. İnşa edilmesi öngörülen bina bünyesinde bulunacak çok amaçlı salon, eğitim salonları, resmi kurum ve banka temsilcilikleri, kafeterya ve yönetim ofisleri gibi birimlerin de Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve KARORSAN bünyesindeki işletmelerin kullanımına sunulması öngörülmektedir. Merkezin kurulması ve belirtilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için belirlenen proje süresi 24 aydır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et