23 Haziran 2023 - 585 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bölgede kalkınmanın ivmelenmesine, ekonomik hareketliliğin artmasına ve yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik araştırma ve iş birliği çalışmaları hızla devam etmektedir. Çalışmalar, bölgede potansiyel arz eden ve müdahale imkanı bulunan alanlarda yoğunlaşmaktadır.

Bu doğrultuda, Zonguldak Valiliği koordinasyonunda, BAKKA, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Zonguldak TSO iş birliğiyle haziran ayı başında “Kilimli Teknoloji ve Yatırım Üssü Ön Araştırma Raporu” hazırlanması amacıyla çalışmalara başlanılmıştır. Kilimli ilçesi Alacaazğı mevkiinde atıl bulunan bir alanın ekonomiye kazandırılması, üretim, istihdam ve ihracat yönüyle kalkınmaya hizmet etmesi amacıyla başlanan çalışma profesyonel bir ekiple yürütülmektedir.

 Rapora altlık oluşturulması bakımından bir yandan kurum görüşleri toplanırken diğer yandan da paydaş görüşmeleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, 22 Haziran 2023 tarihinde BAKKA’da üç ayrı odak grup toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya kamu kurumları, yerel idareler, üniversite ve özel sektör temsilcileri katılım göstermiştir. Toplantıda, projenin genel tanıtımının ve rapor sürecinin anlatımından sonra katılımcıların görüş ve fikirleri değerlendirilmiştir.

Eylül ayı sonunda tamamlanması planlanan çalışma kapsamında oluşturulacak ön araştırma raporunun projenin devamı için önemli bir dayanak olacağı öngörülmektedir. Çalışma kapsamında, gelecek dönemde de saha ziyaretleri ve kurum görüşmelerinin devam etmesi planlanmaktadır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et