23 Kasım 2016 - 2296 Okunma

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı, yeni dönemde yeni projelere destek sağlıyor.

Rekabetçi Sektörler Programı (RSP), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye eş-finansmanıyla oluşturulan bir çatı programıdır. 7 yıllık dönemler halinde uygulanan Rekabetçi Sektörler Programında, temelde KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik, rekabetçiliğin geliştirilmesine odaklı mali destekler sağlayan projeler gerçekleştiriliyor.

RSP’nin 2007-2013 yıllarını kapsayan birinci döneminde, teknik adıyla “Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP)” uygulandı. Bu dönemde, toplam 565 milyon avro bütçeyle ülkemizin göreceli olarak daha az gelişmiş 43 iline mali kaynak aktarıldı.

Rekabetçi Sektörler Programının, 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni döneminde, teknik adı “Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı (RYOP)” olan faaliyetler ise tüm Türkiye’yi kapsıyor. Yeni dönem destekleri için yaklaşık 405 milyon avro bütçe oluşturuldu. Bu kapsamda, 016 yılının sonunda bir teklif çağrısına çıkılarak desteklenecek projelerin seçimine başlanması planlanıyor. Yeni dönemde proje geliştirme çalışmalarıyla desteklenen proje sayısının artırılması amaçlanıyor.

Rekabetçi Sektörler Programının birinci döneminde ülkemizin görece daha az gelişmiş 43 ili desteklenirken, yeni dönemde Türkiye’nin 81 ilinden de proje başvurusu alınacak.

Daha fazla bilgi sahibi olabilmeniz ve program tanıtım seminerlerine katılım sağlayabilmeniz için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

http://www.rekabetcisektorler.org/

http://www.rekabetcisektorler.org/bolgesel-seminerler

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et