19 Eylül 2014 - 2904 Okunma

2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait “Safranbolu’da Önce Yaya” isimli projemizin uygulama faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.  Bu kapsamda Safranbolu’da faaliyet gösteren Ünsal Tülbentçi İlköğretim Okulu bahçesinde çocuklara yönelik olarak eğitim ve uygulama parkuru hazırlandı. Ajansımız İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi uzmanları tarafından yapılan ziyarette projenin yerinde takibi sağlandı ve Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından ilkokul düzeyindeki çocuklarımıza verilen eğitim, renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Çocukların büyük ilgi gösterdiği eğitim süresince, trafik kuralları, yol verme öncelikleri ve trafik bilincinin geliştirilmesine yönelik uygulama faaliyetlerine yer verildi.

 

Proje kapsamında Safranbolu’dan başlayarak bölgesel güvenli trafik kültürünü oluşturmayı özel amaç olarak belirleyen Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü, oluşturacağı bu örnek trafik kültürünü diğer il ve ilçelere de yaymayı hedefliyor. Ayrıca ülkemizdeki trafik kurallarında mevcut olmasına rağmen sürücüler tarafından pek önemsenmeyen, ancak özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde sıklıkla görmeye alışık olduğumuz yaya geçidinden geçen yayaya sürücüler tarafından yol verilmesi gerekliliği, Safranbolu’da oluşturulan pilot bölgede yapılacak uygulama çalışmalarıyla sürücülerin bu kuralı alışkanlık haline getirmelerine çalışılacak. Böylece bölgemizin turistik güzelliklerinden olan Safranbolu’ya gelen turistlerin de bölgemiz trafiğinin farkına varmaları sonucunda, bu trafik kültüründen hoşnut kalarak turizm faydalarını artıracağı, ayrıca ülkemizin diğer il ve ilçeleri tarafından örnek bir uygulama olarak görülerek yaygınlaşacağı düşünülüyor.

 

İlk uygulama faaliyetleriyle beraber büyük ilgi gören projenin, ilerleyen dönemde daha geniş kitlelere ulaşması ve daha çok renkli karelere sahne olması bekleniyor.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et