16 Ekim 2014 - 3362 Okunma

15.06.2012 tarih ve 2012/3305 sayılı “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” ile yürürlüğe giren yeni teşvik sisteminde, teşvik unsurlarından faiz desteği, sigorta primi işveren hissesi desteği, vergi indirimi destekleri için avantajlı oranlardan ve sürelerden faydalanılması için son gün 31.12.2014’tür.

 

Bu yılsonuna kadar yapılacak stratejik yatırımlarda, sabit yatırım tutarının %5’ini aşmamak kaydıyla, indirimli faiz desteğinden yararlanılabilecektir. Türk Lirası cinsi kredilerde 5 puanlık, döviz kredileri ve dövize endeksli kredilerde 2 puanlık faiz indirimi uygulanmaktadır.

 

Karara göre, sigorta primi işveren hissesi desteğinin asgari ücrete tekabül eden kısmı, 31.12.2014 tarihine kadar (bu tarih dahil) başlatılan yatırımlar için 5 yıl süre ile devlet tarafından ödenecektir. Bu tarihten sonra başlatılan yatırımlar için ise bu süre 3 yıla inmektedir.

 

Büyük ölçekli yatırımlar ve bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında 31.12.2014 tarihine kadar (bu tarih dahil) yatırıma başlanılmış olması halinde gelir veya kurumlar vergisi, yatırımın %25’ine ulaşılıncaya kadar %60 oranında indirimli olarak uygulanacaktır.

 

Tüm bu avantajlardan faydalanmak için Teşvik Belgesine sahip yatırımcının 31.12.2014 tarihine kadar yatırıma başlamış olması ve yatırım tutarının yüzde onu kadar bir harcama yapması gerekmektedir.

 

Yeni Teşvik Sisteminden yararlanmak isteyen yatırımcılar,"Yatırım Teşvik Belgesi" başvurusu sürecinde ihtiyaç duyulan tüm dokümanlara ve başvuru prosedürüne aşağıdaki linkten ulaşabilir:

http://zonguldakyatirim.com/sayfa/tesvik-belgesi-basvurusunda-gerekli-dokumanlar/

 

Kamuoyuna önemle duyurulur.

 

Zonguldak Yatırım Destek Ofisi

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et