15 Eylül 2010 - 2416 Okunma

Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu, galvalum adı verilen, korozyona daha dayanıklı ve alüminyum/çinko alaşımının kaplandığı ürünü üretmeye başlayacaklarını söyledi. 

 

Tat Metal´in 1986 yılında kurulduğunu söyleyen Tatoğlu, 2005 yılında faaliyete soktukları ikinci çelik servis merkeziyle otomotiv ve beyaz eşya sektörleri başta olmak üzere, bütün müşterilerinin her kalite ve ebattaki yassı ürün ihtiyacını zamanında karşılayabildiklerini kaydetti. 2009 yılı sonunda faaliyete soktukları sürekli galvanizleme tesisinden sonra, entegrasyonu tamamlamak için boyama tesisi ile yeni bir çelik servis merkezi kurma planlarının olduğunu açıklayan Tatoğlu, "Ancak, harekete geçmek için krizin tamamen geçtiğinden emin olmamız gerekiyor. Galvanizleme tesisimiz, şu anda Türkiye´de üretimi olmayan ve galvalum (veya aluzing) olarak adlandırılan, korozyona daha dayanıklı yüzde 55 alüminyum-yüzde 45 çinko alaşımının kaplandığı ürünü üretebilecek şekilde dizayn edildi. Önümüzdeki günlerde bu ürünü de üretmeye başlayacağız," dedi.

Müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için yatırımlarını sürdürdüklerini dile getiren Tatoğlu, 2007 yılında 400 bin ton/yıl kapasiteli asitleme hattı ile 350 bin ton/yıl kapasiteli soğuk haddeleme tesisini, 2009 yılı sonunda da 300 bin ton /yıl kapasiteli sürekli galvanizleme tesisini devreye aldıklarını söyledi.

"2010, fiyatlar açısından ilginç bir yıl oldu"

Satış miktarı bakımından 2009 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10´luk bir düşüş olduğunu, ancak asıl azalmanın kazançlar üzerinde yaşandığını vurgulayan Akın Tatoğlu, "Demir çelik sektörü için 2010 yılının ilk yarısında, fiyatların 4 ayda 200 dolar yükseldiği ve son 2 ayda 150 dolar geri geldiği ilginç bir yıl oldu. Bunun ana sebebi, talebin çelik arzının çok gerisinde kalması ve son günlerde Avrupa´dan gelen kötü haberlerle piyasanın yeniden durgunluğa girmesidir. Yılın ikinci yarısının da bu durgunluk içinde geçeceğini, belki son çeyrekte bir miktar düzelmenin olacağını söyleyebiliriz," şeklinde konuştu.

İthalatın azaltılmasını sağlayacak her türlü faaliyetin Türkiye ekonomisi için bir artı değer sağlayacağına dikkat çeken Tatoğlu, istenilen kalitede çinko üretilmesi halinde firma olarak yerli çinkoyu kullanmayı tercih edeceklerini söyledi. Türkiye’de çelik yapı sektörünün yeni geliştiğini de dile getiren Tatoğlu, "Bununla ilgili şartnamelerin daha doğrusu standartların hazırlanması gerekiyor ve bu konuda çalışmalar var. Çelik yapı sektörünün gelişmesi ile galvanizli ve galvanizli boyalı malzeme tüketimi artacaktır," dedi.

Kaynak: http://www.kobiden.com/tat-metal-turkiyede-uretimi-olmayan-%27galvalumu-uretecek_7719_haber.html

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et