09 Mart 2015 - 1936 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi koordinasyonunda hazırlanan 2014-2023 Batı Karadeniz Bölge Planı, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) ve diğer bölge planları ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’nun 30/12/2014 tarih ve 2014/1 sayılı kararı ile onaylanmıştır.

 

2014-2023 Batı Karadeniz Bölge Planı, 3194 sayılı İmar Kanununun 8'inci maddesi gereğince bölgenin sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini, yerleşmelerin gelişme potansiyellerini, sektörel hedefleri, faaliyetlerin ve alt yapıların dağılımını belirlemek üzere hazırlanmıştır. 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun gereğince kalkınma ajanslarının çalışmalarını yönlendiren temel stratejik çerçeve olan bölge planları, yerel yönetimlerin stratejik planları ve imara ilişkin planlar açısından da referans belgelerdir.

 

Bu sebeple vizyonu “BAĞIMLI EKONOMİK YAPISINI KIRMIŞ VE YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMİŞ BİR BÖLGE OLMAK” olarak belirlenen bölge planı, TR81 Bölgesi’nin on yıllık geleceğine yön verecek, referans belge niteliği taşımakta olup büyük bir önem taşımaktadır.

BAKKA Bölge Planlarına ulaşmak için LÜTFEN LİNKE TIKLAYINIZ.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et