05 Haziran 2014 - 2387 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 10. Kalkınma Kurulu toplantısı 4 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 10:00'da Karabük Üniversitesi Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. 

 

Kalkınma Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN, katip üye Birol DİKYURT ve yedek katip üye Selahattin GÜNEY Divan Heyeti üyeleri olarak yerlerini almıştır. BAKKA Yönetim Kurulu’ndan Bartın TSO başkanı Cihat ÇAKIR ve Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Hasan YILDIRIM Kalkınma Kurulu toplantısına katılım göstermiştir.  

 

Toplantıda  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Strateji Geliştirme ve Programlama Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA BAKKA 2013 Yılı Ajans Faaliyet Raporu konulu ve ayrıca Kalkınma Kurulunun görev ve yetkilerine ilişkin bilgilendirme de kapsayan T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanmış olan Türkiye’nin Kalkınma Ajansları Uygulamasının Değerlendirilmesi Raporu kapsamında Kalkınma Kurulu’na ilişkin değerlendirmenin özetini kapsayan iki adet sunum gerçekleştirmiştir. 

 

BAKKA Program Yönetimi Birimi uzmanlarından Medine Merve YOLLAR, 2014 Yılı Destek Programları hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir. Sonuçları Mayıs ayı içerisinde kamuoyuna açıklanan KOBİ ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları ile uygulaması devam eden Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek programlarının kapsamını, destek oranlarını ve bütçelerini belirterek kurulu bilgilendirmiştir.

 

BAKKA TR81 Bölgesi Ar-Ge ve Yenilik Stratejileri çalışmaları hususunda Kalkınma Kurulu’nun bilgilendirmesi amacıyla BAKKA tarafından hizmet alımı usulü ile çalışmayı yürüten İNOMER firmasının CEO’su Şirin ELÇİ bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumunda inovasyonun içeriği ve dünyadaki algısı ile uygulamalarını belirten ELÇİ, Türkiye’de yenilik çalışmalarının gerekliliğini vurgulamıştır. Şirin ELÇİ, Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirmiş olduğu Ar-Ge ve Yenilik Stratejileri çalışmalarından bahsetmiş ve sonrasında Batı Karadeniz Bölgesi’nde BAKKA koordinasyonunda başlatılmış olan TR81 Bölgesi Ar-Ge ve Yenilik Stratejileri çalışması hususunda Kalkınma Kurulu’nu bilgilendirmiştir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et