28 Mayıs 2014 - 1987 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi koordinasyonunda 23 Şubat-13 Mart 2014 tarihleri arasında Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde Proje Atölyesi adı altında dörder günlük Proje Hazırlama eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Eğitimlerin temel amacı Avrupa Birliği fonları ve Kalkınma Ajansları projeleri başta olmak üzere, Batı Karadeniz Bölgesi’nin farklı fonları kullanma kabiliyetini geliştirmek, proje hazırlama kapasitesini arttırmak ve  proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımını güçlendirmek olmuştur. Bu doğrultuda verilen eğitimlerin ve BAKKA 2014 yılı Mali Destek Programlarının sonuçları birlikte değerlendirildiğinde oldukça başarılı bir tablo ortaya çıkmaktadır. 

Öncelikle, Proje atölyesi eğitimi sonucunda oldukça güzel geri bildirimlerde alınmıştır. Bunlardan bir tanesinde şu ifadeler yer almaktadır “BAKKA Proje Atölyesi Eğitiminize katılan öğrenciniz olarak öncelikle size çok ama çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz eğitim sayesinde kazanımlarımız arttı”. Ayrıca aynı kişi tarafından proje yazımına dâhil oldukları iki projenin 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunduğu, yine farklı programlara iki tane daha ilave proje yazdıklarını ve sonucunu beklediklerini belirtmişlerdir. Tarafımıza iletilen teşekkür yazısı şu şekilde sonlandırılmıştır: “Bunları sizinle paylaşmak istedim, çünkü verdiğiniz eğitimi almasaydık bu sonuçlara ulaşamazdık. Tekrar teşekkürlerimi sunuyor, iyi çalışmalar diliyorum”. Bu ifade proje atölyesinin etkilerini görebilmek açısından bu yazı oldukça önemlidir. 

Ayrıca aşağıda 2014 yılının ilk yarısında gerçekleştirilen Proje Atölyesi eğimimin etki değerlendirme tablosu görülmektedir.

Tablo. Proje Atölyesi Etki Değerlendirme Tablosu

İller

Sertifika Alan

Kişi Sayısı

Başvuru Yapan Kurum Sayısı

Asil

Projeler

Yedek

Projeler

Zonguldak

26

16

7

-

Karabük

37

22

7

6

Bartın

30

18

11

2

TOPLAM

93

56

25

8

 

Burada görülen genel sonuçlara bakacak olursak, proje atölyesi eğitiminde;

  • Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde toplam 93 katılımcıya sertifika verilmiş,
  • 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına sertifika verilen kurumların %60’ından (56 kurum) başvuru alınmış,
  • Sertifika alarak başvuruda bulunan projelerden 25’i asil, 8’i yedek listede yer almış,
  • Sertifika alarak başvuruda bulunan projelerden %59’u başarılı listesinde yer almıştır.
Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et