13 Temmuz 2010 - 2469 Okunma

BAKKA tarafından Karabük ve Bartın´da düzenlenen çalıştayların ardından 12 Temmuz 2010 Pazartesi günü gerçekleştirilen Zonguldak Çalıştayı´nda Bölge Planı Taslak-I isimli belgenin yanı sıra Zonguldak ve ilçelerinin farklı sorunları da tartışıldı 
 

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen toplantıya Zonguldak Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz´ün yanı sıra ilçe ve belde yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yoğun bir katılım gösterdi. Toplantıya Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı´ndan Bölgesel Gelişme Dairesi Başkan Vekili Murat Kara ile aynı dairede uzman olarak görev yapan İbrahim Kuzu da katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel yaptı. Tezel konuşmasında, Kalkınma Ajansları´nın kuruluş sürecinin yanı sıra BAKKA´nın faaliyetlerine ve çalışma anlayışına değindi. Planlama sürecine ve bu süreçte katılımcılığın önemine değinen Tezel, planlamanın dinamik bir süreç olduğunu ifade ederek BAKKA Yönetim Kurulu ve DPT´nin onayından geçecek olan Bölge Planı´nın bu onayların ardından da değişikliklere uğrayabileceğini belirtti. Planın onaylanmasının ardından hızla teklif çağrısı sürecinin başlayacağını söyleyen Tezel, sözlerini yapılan çalıştayın önemli sonuçlar ortaya koyacağına olan inancını belirterek bitirdi.

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel´in ardından kürsüye gelen Zonguldak Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ata yaptığı konuşmada ilk olarak Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden sorumlu olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı´nın kuruluş faaliyetlerine değindi. Yatırımcıların yaşadığı sıkıntıların çözümünde Yatırım Destek Ofisleri´ne düşen görevlere değinen Vali Erdal Ata, her üç ilde de YDO´ların kurularak faaliyete geçtiğini ifade etti. BAKKA tarafından yürütülen faaliyetlerin bölgenin gelişmesi, kalkınması ve rekabetçi bir bölge olması hedeflerine ulaşmayı amaçladığını söyleyen Vali Erdal Ata, Ajansımızın yapacağı çalışmaların katılımcılık esasına göre ve yönetişim ilkesi çerçevesinde yürütülmesinin önemine değinerek Bölge Planı çalışmalarında da katılımcılığın sağlanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Vali Erdal Ata konuşmasını bitirirken, "Planın hazırlanmasında emeği geçen ve burada katkıda bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim," dedi.

Konuşmaların ardından DPT Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme Dairesi Başkan Vekili Murat Kara, Kalkınma Ajansları ve Bölge Planlama başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Kara, sunumunda bölgesel kalkınma ve Kalkınma Ajansları´na bu süreçte biçilen role değinirken DPT´nin konuya yaklaşımını ve zaman içinde değişen çerçeveyi de ortaya koymuş oldu.

Ardından BAKKA Uzmanı G. Zeynep Karahisarlı, Bölge Planı ve Proje Teklif Çağrısı Süreci başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Karahisarlı sunumunda bölge planı ile proje teklif çağrısı süreci arasındaki ilişkiye değinerek bunlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra BAKKA Uzmanı Çiğdem Çörek, Ajansımız tarafından hazırlanan Bölge Planı Taslak-I başlıklı metnin ele alındığı Bölge Planı Hazırlama Süreci başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Plan hazırlanırken dikkat edilen hususlar ve plan sonucunda ortaya çıkan yol haritasını anlatan Çörek´in sunumunun ardından söz katılımcılara verildi.

Toplantıdakilerin yoğun katılım gösterdiği ikinci kısımda katılımcılar, görüşlerini ve planla ilgili eleştirilerini dile getirirken BAKKA´nın faaliyetleri ve planla ilgili sorularına da yanıt bulmuş oldular. Özellikle Zonguldak kentinin sorunlarının ve bunlarla ilgili görüşlerin dile getirildiği çalıştay kısmında Ereğli, Alaplı ve Filyos gibi Zonguldak´a bağlı ilçe ve beldelerin gündemleri de dile getirildi. Zonguldak Valisi ve BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ata´nın kapanış konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et