04 Aralık 2014 - 2673 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi koordinasyonunda yürütülen “Batı Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planı” çalışması 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde başlatılmış olup çalışma 2014 yılı Aralık ayında tamamlanmıştır.

Çalışmayla bölgenin AR-GE ve inovasyon konusunda mevcut durumu ve potansiyelleriyle bölgenin inovasyon kapasitesini arttıracak faaliyetlerin ortaya koyulması hedeflenmiş, altı aylık çalışma sonunda bölgesel inovasyon stratejisi ve eylem planı dokümanı ortaya çıkarılmıştır. Bölgenin inovasyon gücünü ortaya koyacak faaliyetlerle sanayi, ticaret, kamu kesimi ve akademi çevreleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik strateji ve eylem planları geliştirilmiş ve uzun vadede bölgede inovasyon kültürünün oluşturularak kapasitenin arttırılması amaçlanmıştır.

Bölgedeki tüm paydaşların Ar-Ge ve yenilik konularında bilgi ve becerilerinin arttırılmasını, sistematik problemlerin ve ihtiyaçların tespit edilerek cevaplandırılmasını, Ar-Ge ve Yenilik sisteminin ve yönetişiminin güçlendirilmesini, bölgedeki inovasyon faaliyetlerinin istenen seviyeye çıkarılabilmesini sağlayacak mekanizmaların geliştirilip uygulanmasını sağlayacak nitelikteki doküman bölgesel paydaşların katkılarıyla katılımcılık esasına dayanarak hazırlanmıştır.

Batı Karadeniz (Zonguldak, Karabük, Bartın) 2015-2025 Bölgesel İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planı çalışması mevcut durum analizi; saha çalışması (veri toplama, anket ve sorun tespiti); kapasite analizi ile stratejiler ve eylem planları gibi alt başlıklardan oluşmaktadır. Ayrıca bölgesel inovasyon kapasitesini arttırıcı pilot etkinlikler, yüz yüze mülakat ve görüşmeler, inovasyon ödülleri (bölgesel inovasyon yarışması), anahtar paydaşlara yönelik iki günlük Ar-Ge ve Yenilik Eğitimi gibi alt çalışmalar da dokümanın hazırlık safhasında yer almış ve paydaşların sürece etkin katılımı sağlanmıştır.

Çalışmayla birlikte bölgede özel sektör, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliğinin öngörüldüğü; bölge paydaşlarının rollerinin belirgin hale geldiği; ulusal plan ve programlara uygun bölgesel bir strateji belgesi ortaya çıkarılmıştır. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından bölgede verilen desteklerin ya da gerçekleştirilen faaliyetlerin de bundan sonraki yıllarda İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planına uygun olarak gerçekleştirilmesi çalışmayla birlikte mümkün olacaktır.

30 Aralık 2014 Salı günü Zonguldak’ta gerçekleştirilecek olan 11. Kalkınma Kurulu Toplantısında çalışmanın lansmanı gerçekleştirilecek olup, basılı hale getirilen doküman tüm paydaşlarımıza dağıtılacaktır. Ayrıca aynı gün Batı Karadeniz I. İnovasyon Ödüllerinin kazananları kamuoyuna duyurularak ödülleri verilecektir. Toplantıya ilişkin detaylar önümüzdeki haftalarda web sitemizden duyurulacak olup toplantıya tüm paydaşlarımız davetlidir.

BAKKA'nın Ar-ge ve Yenilik Stratejileri çalışmasını birlikte yürüttüğü İNOMER firmasının CEO'su Şirin ELÇİ, BAKKA 10. Kalkınma Kurulu toplantısında çalışma hakkında bir sunum gerçekleştirmiştir.

Batı Karadeniz (Zonguldak, Karabük, Bartın) 2015-2025 Bölgesel İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planı dokümanına ulaşmak için lütfen linki tıklayınız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et