25 Şubat 2014 - 2230 Okunma

 

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı önderliğinde kurulmuş olan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu 15. Toplantısı 25.02.2014 saat 10.00’da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, PYB Başkanı İlhan BAYKARA, Uzman Ümran ÖZTÜRK, Osman Bahadır KALECİK ve Şahin BAŞ, ZONİAD Genel Sekreteri Hasbi UZAN, KASİAD Genel Sekreteri Murat YETİŞİR, BAKİAD Genel Sekreteri Hasan ÖNDER, ERİD Genel Sekreteri Mehmet ÖZDEMİR, Kdz. Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz ACAR, Çaycuma TSO Genel Sekreteri Alper PÜREN ve Yardımcısı Recep ACAR, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat YABAN, KGF Kdz. Ereğli Şube Müdürü Osman Murat KICIMAN, BARORSAN Müdürü Oğuzhan KASAPOĞLU, ÇAYORSAN Müdürü Özgür OKUR, Alaplı OSB Müdürü Ali EREN, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Müdürü Kemal KURTUL, ERİŞGEM Müdürü Sefer KÖSE katılım gösterdi.

Toplantı, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel’in açık olan 2014 yılı Mali Destek Programları, Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları hususundaki değerlendirmelerini yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Ardından yürüttükleri başarılı proje örnekleri hususunda diğer üyelerin bilgilendirilmesi amacıyla ZONİAD ve Devrek TSO Genel Sekreterlerine söz verildi. ZONİAD Genel Sekreteri Hasbi Uzan 2012 ve 2013 Yılı Teknik Destek Programları kapsamında gerçekleştirilen İhracat Eğitimi ve İleri Düzey İhracat Eğitimi çıktıları ile 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan Zonguldak İhracat Potansiyeli Yüksek Ürünlere yönelik Hedef Pazar Araştırması Raporu hususunda bilgi verdi. Uzan, birbirini tamamlayan projeleri ile ihracata başlayan, uzun dönem yatırım planlarını öne çeken ve gerçekleştiren üye firmaların gerçekleştirilen projelere yönelik geri bildirimlerini paylaştı ve Pazar araştırmalarına duyulan ihtiyaca vurgu yaptı. Ardından 14 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen İnovasyon Semineri ile bölgemize gelen Dr. Hakan GÜRSU’nun eğitmen olarak yer aldığı BAKKA 2013 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen Bastonculara yönelik Satış, Pazarlama ve Tasarım eğitimi deneyimlerini ve projenin devamı niteliğinde hazırlanan yöresel ürünler envanter çalışması hazırlıkları ile Devrek Kültür Evi hususundaki çalışmalar hakkında Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat YABAN, BKİP üyelerini bilgilendirdi.

BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, başarılı ve sürdürülebilirliği sağlanan, devam niteliğinde projelerle desteklenen, somut geri bildirimleri olan projeler hususundaki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tezel, Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek Projeleri ve KOBİ Zirvesi, İnovasyon Semineri gibi etkinliklerle somut çıktılar elde edilmiş olmasının yarattığı memnuniyete vurgu yaparak Batı Karadeniz İşbirliği Platformu üyeleri ile birlikte 2014 yılında gerçekleştirilebilecek firma ve sektör odaklı etkinliklere ilişkin görüşlerini, önerilerini BKİP üyeleri ile paylaştı.

14 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen İnovasyon Semineri kapsamında Dr. Hakan GÜRSU ile firma görüşmelerine üyelerinden tavsiyede bulunan BKİP üyelerinin görüşmelerin seyri ve firmaların geri bildirimlerini aktarmaları ile toplantıya devam edildi.

Toplantıda BKİP üyelerinin veri tabanlarının paydaş veri tabanı oluşturulmak üzere birleştirilerek derlenmesi hususunda da görüş birliğine varıldı.

BKİP üyelerinin BAKKA 2014 Yılı Sosyal Kalkınma, Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek programlarına yönelik hazırlamakta oldukları proje fikirleri görüşüldü ve BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı İlhan BAYKARA, proje fikirlerine yönelik yöneltilen soruları yanıtladı.

Toplantı BKİP üyelerinin 2014 yılında planladıkları faaliyetleri hususunda diğer üyelerini bilgilendirmeleri ve BAKKA BÜLTEN’in ilk sayısı hususundaki geri bildirimleri ile sona erdi.

16. BKİP Toplantısının 25.03.2014 tarihinde Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilmesi öngörüldü. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et