26 Temmuz 2023 - 391 Okunma

Kalkınma Ajansları 2022-2023 ortak teması olan 'Genç İstihdamı" programı kapsamında, bölgemizde gençlerde yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma bilincinin oluşturulması, gençlerin geleceğin işlerinin gerektirdiği beceriler ile donatılması, gençlerin becerilerine uygun işlerde istihdam edilmesi ve gençlerin üretim süreçlerine aktif katılımının sağlanmasına katkı sunmayı amaçlamaktayız. Bu hedefler doğrultusunda Ajansımız tarafından Karabük Üniversitesi ile işbirliği yapılarak, Yerel Bazlı Genç Girişimcilik Programları, Beceri Geliştirme Programları, İstihdam Garantili Eğitim Programları, Çalışan ve Üreten Gençler Programı, Kırsal İstihdamı Artırma Programları yürütülmektedir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Beceri Geliştirme Programı altında yürütülen ve her biri 25’er saatten oluşan Inovasyon Atölyeleri Eğitimleri düzenlendi.
 13.06.2023- 23.06.2023 tarihleri arasında Mehmet Vergili Fen Lisesi’nde 17 öğrenciye “C++” eğitimi, 05.07.2023-19.07.2023 tarihleri arasında ise Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 15 öğrenciye  “Python” eğitimi verildi.
Eğitime katılım sağlayan öğrencilere sertifikaları Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Acarlı, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin tarafından verildi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et