12 Temmuz 2023 - 469 Okunma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu “Markalaşma Yolunda Safran” adlı proje için Karabük Valisi Fuat Gürel huzurunda BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık arasında destek sözleşmesi imzalandı.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının ortak, Karabük Valiliği, Karabük Üniversitesi ve Safran Ova Şirketinin iştirakçi olduğu proje ile ilde üretimi yapılan safran bitkisinden katma değerli ürünler üretilecek ve kültürel miras ögelerinin devamlılığı sağlanacak. Kurulacak olan uygulama ve eğitim serası ile kaliteli soğan temini sağlanacak ve tarımsal üretime ilgi artışı gerçekleşecek. Bu sayede genç neslin kârlı tarımsal üretim ve kırsal turizm faaliyetlerine ilgilerini çekerek istihdam alanları yaratılmış olacak.

Projede Gastronomi Atölyesi, Lavanta ve Safran İşleme Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Küçük Eller Atölyesi kurulacak ve oluşturulacak Doğa Gözlem Atölyesiyle kırsal turizme de katkı sağlanacak. Proje boyunca üretime ve tasarıma yönelik eğitimler düzenlenirken ilde turizm ve gastronomi alanında öğrenim gören 20 öğrenciye staj imkânı sunulacak. Proje kapsamında yapılacak eğitimlere en az 40 kişinin katılımı ve 5 kişinin istihdamı da proje hedefleri arasında yer almaktadır. Desteğin bölgemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et