03 Eylül 2024 - 45 Okunma

Ajansımızın eş başvuru sahibi olduğu ve koordinasyonunu yürüttüğü Feed the Future" isimli AB Projesi kapsamında Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsünde hayata geçirilen otonom seralar, Zonguldak TSO ve Çaycuma TSO ile Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB’nin yönetim kurulundan oluşan bir heyet tarafından ziyaret edilerek otonom seralar yerinde incelendi ve ortak istişareler gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü Kütüphane Konferans Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına; Bartın Millet Vekili Yusuf Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB Yatırımcıları Ozan Bektaş, Cemal Özkan, Kadir Alagöz, Altay Ural Başpınar ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.  

Toplantıda, BAKKA Bartın YDO Koordinatörü ve Feed the Future Projesi Genel Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik tarafından projede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ile işbirliği imkanlarına yönelik bir sunum yapıldı. Ardından, Bartın Üniversitesi’nde görevli ve projenin üniversite irtibat kişisi Dr. Cevdet Gümüş, otonom sera sistemlerinin uygulamalarını tanıttı.

Toplantı sonrasında proje kapsamında kurulan 330 ve 180 metrekarelik iki adet sera ziyaret edildi. Bu seralar, otomasyon sistemleri ile donatılmış, mikro iklim kontrollü ortamlarda, insan etkileşimini en aza indirgeyen, veri odaklı ve akıllı sistemler olarak eğitim ve demonstrasyon amaçlı kullanılmaktadır.

Ziyarette, Çaycuma Sera İhtisas OSB yatırım sürecinde proje ile elde edilen deneyimlerin paylaşılması, gerektiğinde mentörlük desteği sağlanması ve karşılıklı istişarelerin devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et