03 Mayıs 2023 - 466 Okunma

Ajansımız ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile yürütülen Girişimcileri Yatırımcıya Hazırlama Programı kapsamında eğitimler başlamıştır. 3 Mayıs 2023 tarihinde başlayan eğitimlerin 27 Temmuz 2023’te tamamlanması planlanmaktadır.

Eğitimler BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’nun açılış konuşması ile başlamıştır ve Bursa Uludağ TTO Girişimcilik ve Şirketleşme Koordinatörü Yarenur Türe’nin sunumuyla devam etmiştir. Dr. Lutfi Altunsu konuşmasında 11. Kalkınma Planında girişimcilik kültürünün ve yenilikçi girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesinin amaçlandığını, girişimcilere yönelik yenilikçi finansman imkanlarının geliştirileceğinin önemle belirtildiğini vurgulamıştır. Ayrıca BAKKA tarafından hazırlanan 2014-2023 Bölge Planında yer alan iki gelişme ekseninden birinin “Yenilikçilik ve Girişimcilikle Desteklenen Sektörel Çeşitlilik” olduğunu, bu amaçlar ve eksenler doğrultusunda BAKKA tarafından bölgede girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan faaliyetlerin gerçekleştirildiğini belirtmiştir. Yarenur Türe tarafından yapılan sunumda ise “Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik, Ekosistem ve Oyuncular/Aktörler, Girişimcinin Yol Haritası, İş Modellemesi, Örnekler ve Rol Modeller, Neden Girişimcilik Destekleniyor, Girişimcilik Ekosistemi Genel İstatistikler Neler, Türkiye ve Dünyada Girişimcilik Ekosisteminin Etkin Hale Gelmesini Sağlayan Hızlandırıcı Programlar, Kurum ve Kuruluşlar, Yatırımcılar Kimler, Girişimcinin Yaşam ve Finansal Döngüsü Nasıl Yorumlayabiliriz, Yatırım İhtiyacı Nasıl ve Neden Ortaya Çıkmaktadır” eğitim konuları yer almıştır.

Eğitimlerin ardından Ağustos-Kasım ayları arasında girişimlerin ihtiyaçları doğrultusunda mentorluk hizmeti sağlanacaktır. Aralık ayında ise demoday etkinliği ile program sonlandırılacaktır.

Eğitim ve mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan girişimcilere kitle fonlama platformları ile melek yatırımcı ağları gibi alanlarda etkili yatırımcı sunumlarının hazırlanması ve girişim finansmanı programlarına başvurularında teknik yardım verilmesini planlanmaktadır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et