14 Kasım 2013 - 2358 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA) tarafından Batı Karadeniz İşbirliği Platformu (BKİP) katkılarıyla düzenlenen İnovasyon Semineri’ne sanayi, ticaret, bürokrasi ve akademisyen çevrelerinden katılım büyük oldu.

14 Kasım 2013 Perşembe günü, saat 10.00’da Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirilen seminerin açılış konuşması BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel tarafından yapıldı. Tezel, inovasyonun mikro ölçekteki işletmeden makro ölçekli holdinglere kadar önemini belirterek başladığı konuşmasında Türk firmaları tarafından Ar-Ge yatırımlarına gereken önemin verilmemesi nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıları ve mağduriyetleri belirtti. Giderek ağırlaşan ulusal ve uluslararası rekabet şartlarının altında firmalarımızın ezilmemesi için mutlaka ar-ge ve inovasyon çalışmalarına önem vermesi gerektiğini bildiren BAKKA Genel Sekreteri Tezel, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölgemizdeki işletmelere bu konuda gereken desteğin sağlanması için çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Batı Karadeniz İşbirliği Platformu etkinlikleri sayesinde Zonguldak, Bartın ve Karabük ilerinde birbiriyle koordineli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Tezel,  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı öncülüğünde kurulan BKİP üyeleri olan bölgemizdeki tüm Ticaret ve Sanayi Odaları, KOSGEB Bölge Müdürlükleri, Kredi Garanti Fonu temsilcilikleri, OSB Yönetimleri ve işadamı derneklerine işbirliği için teşekkür etti.

Dünyaca ünlü Türk dâhisi olarak bilinen ODTÜ Endüstriyel Tasarım bölümü öğretim üyesi ve ODTÜ Teknokent bünyesindeki Designnobis firması sahibi Dr. Hakan Gürsu’nun konuşmacı olarak yer aldığı seminerin ilk bölümünde “Tasarım, İnovasyon ve AR-GE”, ikinci bölümünde ise “Katma Değeri Yüksek Ürün Kavramı, Ürün Tasarım Süreci” konulu sunumlar gerçekleştirildi. Salondaki yoğun kalabalık tarafından büyük bir ilgi ve dikkatle izlenen, İnovasyon konusunda ulusal ve uluslararası birçok büyük ödülün sahibi Gürsu, seminer sonunda soruları da büyük bir samimiyetle cevapladı.

Seminer sonrasında BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel tarafından katılımları ve sunumları için Dr. Hakan Gürsu’ya teşekkür edilerek  plaket verildi. İnovasyon etkinliği, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te bulunan ve ar-ge faaliyetlerinde ciddi yatırımlar yapan firma yetkililerinin Dr. Hakan Gürsu ile birebir görüşmesi organizasyonu ile tamamlandı. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et