21 Nisan 2016 - 1699 Okunma

Kalkınma Kurulları kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere oluşturulan ve  yerel aktörleri bir araya getirerek bölgenin sorunlarının ve potansiyelinin farklı bakış açılarıyla ve ortak akılla ele alındığı bir platformdur. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı kalkınma kurulunda hâlihazırda görev yapmakta olan kurum ve kuruluşlar 31.05.2013 tarih ve 28663 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/4748 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir.

Kalkınma kurulu üyeleri bakımından bölge için yaygın ve etkili temsilin teyit ve tahkim edilmesi, tanımlı görev ve işlevlerin etkili biçimde yerine getirilmesi, üyelerin devam, süreklilik ve performansının değerlendirilmesi amacıyla kurullarda temsil edilecek kurum ve kuruluşların yeniden belirlenmesi gereği hâsıl olmuştur.

Kurum ve kuruluşların belirlenmesinde, kurulda görev alma konusundaki istekleri, il içerisindeki etki ve etkinlikleri, misyonları ve ili temsil yetenekleri, ilin ve bölgenin kalkınmasına sağlayabilecekleri katkılar ve sahip oldukları üye sayıları gibi unsurların yanında kurum ve kuruluşlar arasında dengeli bir temsil sağlanması hususu da dikkate alınarak değerlendirilecektir. Kurum ve kuruluşların nihai listesi, ilgili Valiliğin görüşleri ile birlikte Kalkınma Bakanlığı tarafından değerlendirilip, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenerek Resmi Gazete’de yayımlanacaktır.

Yeni kurul üye listelerinin belirlenmesi amacıyla üyelik başvuru formunun kurum/kuruluş temsilcisi tarafından doldurulup en üst yetkilisi tarafından imzalanmasından sonra Ajansa aşağıda verilen iletişim adreslerinden herhangi biri yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 12 Mayıs 2016 Saat 18:00

Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız..

E-posta : kinaloglu@bakka.gov.tr

Faks      : 0 (372) 257 74 72

Adres    : Güney Mah. Zonguldak Yolu Cad. No:36 67600 Kozlu/ZONGULDAK

Kamuoyuna duyurulur.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et