09 Mayıs 2017 - 2738 Okunma

Doğal güzellikleri ve yaklaşık 80 kilometrelik kıyı şeridi ile Zonguldak ili birçok aktiviteye ev sahipliği yapabilecek zenginliklere sahiptir. Bakir kumsalları ve çeşitli su sporlarına elverişli koyları ve görsel şölen sunan falezleri önemli bölgesel değerlerdir. 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Kozlu Su Sporları Merkezi’ adlı proje bu değerleri daha iyi tanıtma olanağının yanı sıra bölgemize su sporları aktiviteleri ve eğitimleri alanında önemli bir tesis kazandıracaktır.

Kurulacak tesis ile deniz sezonun kısa olduğu bölgemizde, denizel turistik aktivitelerin artırılması ve su sporları konusunda bölge halkının farkındalık kazanması hedeflenmektedir.  Deniz turizmini çeşitlendirmek ve su sporları konusunda eğitimler vermek üzere kurulması planlanan tesisle yaklaşık 80 km kıyı şeridimizin daha etkin kullanımı adına önemli adım atılmış olacaktır. Proje sonucunda bölgemizde bulunan yüzme havuzlarında temel eğitimlerini tamamlayan yüzücülerimizin, kendilerini su sporlarında geliştirebilecekleri bir merkez bölgemize kazandırılmış olacaktır. Su Sporları merkezinde yelken, rüzgar sörfü, deniz kanosu, su altı sporları alanlarında eğitimler verilmesi ve aktiviteler düzenlenmesi planlanmaktadır. Ayrıca bölge halkına yönelik olarak verilecek eğitimlerle, halkımızın su sporları ve turistik aktiviteler konusunda bilinçlendirilmesi proje amaçlarındandır.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Zonguldak’ta yaklaşık 2000 m²’lik bir rekreasyon alanı oluşturulacaktır. Bu alan içerisinde eğitimlerin yapılacağı dersliklerin, sporcu soyunma odalarının, kafeterya gibi bölümlerin olacağı idari bina, bir adet sabit iskele, iki adet yüzer iskele bulunacaktır. Proje kapsamında idari bina tefriş edilerek sporcuların ve bölge halkının hizmetine sunulacaktır. Bunlara ek olarak turistik kano faaliyetleri düzenlenerek misafirlere Zonguldak’ın doğal güzelliklerini denizden seyredebilme imkanı sunulacaktır.

Doğal güzellikleri, eşsiz koyları ve bakir kumsallarıyla uzunca kıyı şeridine sahip bölgemizin, sahip olduğu deniz avantajını daha etkin kullanabilmesi adına bu tarz projeler büyük öneme sahiptir. Bölge turizmine katkı sunması ve su sporları farkındalığını artırması beklenen projenin Mayıs 2018 itibari ile tamamlanarak hizmete açılması planlanmaktadır. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et