07 Nisan 2017 - 1744 Okunma

2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Alaplı Ziraat Odası tarafından yürütülen TR81/16/KÖA/0016 referans numaralı “Alaplı İlçesi Uygulamalı Tarım ve Tarım Eğitim Alanı Oluşturulması Projesi” isimli projenin açılışı geniş katılımın sağlandığı bir programla yapıldı. Programa; CHP Zonguldak Milletvekili Sayın Ünal DEMİRTAŞ, Alaplı Kaymakamı Sayın Saim ESKİOĞLU, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Sayın Şeref TÜRKOĞLU, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birim Başkanı Sayın Dr. Hakkı Yavuz TOPLU, belde belediye başkanları, diğer protokol davetlileri ve yöre halkı katıldı.

Etkinliğe katılan misafirlere; projenin uygulanacağı Aşağıdoğancılar Köyü, Tekke Mahallesi mevkiinde açılış konuşmasını Alaplı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref TÜRKOĞLU gerçekleştirdi. Türkoğlu, bölgedeki zirai faaliyetler, Ziraat Odasının eğitim takvimi ve proje kapsamında yapılacak olan tesis ve faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansını temsilen söz alan Dr. TOPLU ise, Alaplı ilçesinde kırsal ekonominin gelişimine olanak sağlamak amaçlı bitkisel üretim ve seracılık alanlarında uygulama ve eğitim alanının oluşturulması, ilçede bitkisel üretimde ürün çeşitlenmesine olanak sağlayacak eğitimlerin organize edilmesi, tarım sektöründe mevcut kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına olanak sağlayacak damla sulama, kivi asma ve güneş enerjisi altyapı sistemlerinin kurulması ve eğitim alanının çevre düzenlemesi çalışmalarının gerçekleştirilmesi ile hem ilçenin sosyal yaşam alanlarının artması hem de uygulamalı eğitim alanının cazibe merkezi haline gelmesinin sağlanması faaliyetlerinin bölge için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Ajans tarafından projeye 360.415,35 TL destek ödemesi yapılması öngörülmektedir. Uygulama süresi 12 ay olan projenin resmi bitiş tarihi 31.01.2018’dir. Projenin başarıyla tamamlanıp diğer kurumlara örnek teşkil etmesini dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et