14 Nisan 2017 - 2267 Okunma

Doğal güzellikleri ve tarihi geçmişi ile bölgemizin saklı cennetlerinden biri olan Güzelcehisar Köyü, 2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Bartın İli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi ’ adlı proje ile yeni bir çehreye kavuşuyor. Proje kapsamında yapılacak peyzaj çalışmaları ile Güzelcehisar Sahili ve Lav Sütunları gibi önemli turizm potansiyeline sahip köyün ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtımının yapılması hedeflenmektedir.

Bartın’a 17 km uzaklıkta tarih ve doğanın iç içe olduğu şirin sahil köyü Güzelcehisar aynı zamanda eşsiz güzellikte bazalt kayaçlara ev sahipliği yapmaktadır. Yerkabuğunun çatlaklarından dışarı çıkan lavların soğuyup katılaşması ve sonrasında büzüşüp çatlaması sonucu oluşan Lav Sütunları görsel bir şölen sunmaktadır. Proje ile hedeflenen de farklı turizm potansiyeli olan bölgede çeşitli düzenleme çalışmaları yaparak Güzelcehisar Sahilini misafirler için daha elverişli hale getirmektir. Bu kapsamda Lav Sütunlarının daha rahat izlenebilmesi için sütunların ön tarafında bulunan adacık üzerine platform kurulması, sahilde çeşitli etkinliklerin yapılacağı festival alanı oluşturulması, deniz ve sahilin eşsiz güzelliğin yukarıdan seyredilebilmesi için seyir terası kurulması planlanmaktadır. Yine kıyıda ada, festival alanı ve seyir terası arasında ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için ahşap yürüyüş yolu yapılarak sahilin ziyaretçiler için daha elverişli hale getirilmesi hedeflenmektedir. Sahilde yapılacak düzenlemelerin yanı sıra yöre halkına doğa koruma ve turizm, ev pansiyonculuğu, konaklama hizmetleri, ekolojik tarımsal faaliyetler konularında eğitimler verilerek turizm ve zirai faaliyetler konusunda farkındalıklarının artması sağlanacaktır. Yapılacak altyapı ve peyzaj çalışmaları, verilecek eğitimler ve tanıtım faaliyetleri sonucunda Güzelcehisar Sahili ve Lav Sütunlarına sahip bölgemizin potansiyelinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır.

Doğal güzellikler açısından zengin olan bölgemiz, bu değerlerin daha iyi tanıtılabilmesi ve daha ulaşılabilir hale getirilmesi açsından bu tarz projeler büyük öneme sahiptir. Bölgemizin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Lav Sütunlarının erişilebilirliğinin artırılması bölgemizdeki turizmin çeşitlendirilmesine katkı sağlayacaktır. Dünyada ziyaretçi akınına uğrayan birçok örneği olan bazalt sütunlarının ülkemizde de bilinirliğinin artırılması sadece bölge için değil ülkemiz için de önem teşkil etmektedir. Yapılacak çalışmalar ile Lav Sütunları gibi gün yüzüne çıkmayı bekleyen değerler konusunda ulusal çapta farkındalık sağlanacaktır. Ulusal anlamda turizme katkı sunması beklenen projenin Mayıs 2018 itibari ile tamamlanarak hizmete açılması planlanmaktadır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et