03 Nisan 2014 - 2394 Okunma

2013 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında Ajansımız tarafından destek almaya hak kazanan ve 690.120 TL yatırım yapan Safranbolu Küçük Sanayi Sitesi 17.05.2013 tarihinde başladığı “Safranbolu KSS Enerji Dönüşümü Projesi”ni 18.01.2014 tarihinde başarıyla tamamlayarak nihai ödeme talebini Ajansımıza sunmuştur.

Proje kapsamında Safranbolu Küçük Sanayi Sitesi'nde doğalgaz altyapısı inşa edilmiş, hava kirliliğine yol açan kömür kullanımının ve özellikle sanayi sitesindeki tehlikeli-tehlikesiz atıkların yakılması ile ısınma alışkanlığının önüne geçilmiş, toplam 5.770 metre uzunluğunda doğalgaz bağlantı hattının yapılmıştır.

Doğalgaza geçiş ile birlikte daha ucuz, güvenli ve emniyetli, çevreye zarar vermeyen, depolama, tasıma maliyeti olmayan, işletme ve bakım maliyeti uzun aralıklarla doğan, zahmetsiz konforlu bir yasam-is ortamı oluşturulmuştur. Ayrıca çevre ve hava kirliliğinin Safranbolu’da azalmaya devam etmesi ile gelişmesini sürdürmekte olan turizm sektörünün kötü yönde etkilenmesini azami ölçüde düşürmeye başlamıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et