17 Mart 2014 - 2323 Okunma

Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN başkanlığında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Onur ÇAĞLAR ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bilgi İşlem Sorumlusu Muhammed TEMLİ’nin sunumlarıyla Siber Güvenlik toplantısı yapıldı.

Toplumun çok büyük bir kesiminin vatandaşlık hizmetlerinden yararlanmak için bilişim teknolojilerinin sağladığı olanakları kullanmaktadır. Bu sebeple tüm kurum ve kuruluşların ayrılmaz bir parçası olan bilgi işlem alt yapılarının güvenliği önem arz etmektedir. Bu bağlamda gerçekleştirilen toplantıda; siber casusluk ve siber silahlar konusunda örnek vakalar, dünyada ve ülkemizde gerçekleştirilen siber saldırılar ile bu saldırıların yapılmasında kullanılan teknolojiler ayrıntılı olarak ele alındı. Yapılan teorik sunumunun ardından bir adet örnek vaka çalışması uygulandı.

Toplantıda siber tehdit ve saldırıların bir bölgeye karşı yapılması durumunda bölgenin, tehdit ve saldırıları bertaraf etmek için siber savunma yapması gerektiği, ancak daha önemlisi o bölgenin bu saldırılara karşı hazırlıklı olmasının gerekliliği üzerinde duruldu. Ülke bazında başlamış olan ve Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı ile eş güdümlü olarak ilimizde de kamu kurumlarında çalışan gönüllü ve bu konuda yetenekli kişiler ile birlikte siber saldırılara karşı hazırlıklı olunması için çalışmalar yapılması planlanmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et