14 Mart 2014 - 2270 Okunma

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Ajanslarının il birimleri olan yatırım destek ofislerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğine açık olduğunu söyledi.

 

DÜNYA Gazetesine açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınma ajansları ve kalkınma ajanslarının görev alanında bulunan illerdeki yatırım destek ofislerinin hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi için sürekli çalışmalar yapıldığını, bazı bakanlıkların görev alanı içinde yürüttüğü hizmetlere yönelik olarak protokollerle yeni eğitim ve diğer hizmetlerin verilmesinin söz konusu olduğunu açıkladı.

 

Yatırım Destek Ofisleri

Yerel kalkınma açısından ajansların ve yatırım destek ofislerinin önemli roller üstlenmesini istedikleri belirten Cevdet Yılmaz, yapıların da nitelikli olarak ön plana çıktığını vurguladı. “Donanımlı arkadaşlarımızın çalıştığı yapılar. Bunlar sadece Kalkınma Bakanlığı’nın yapıları değil. Bütün Bakanlıklarımız, bu kurumlarla ilgili faaliyetlerini yereldeki arkadaşlarla birlikte yürütebilir diye ifade ediyoruz” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kalkınma Ajanslarımıza teşviklerle ilgili görevler vermiştik. Yerinde teşvik belgeleri düzenliyorlar ve izlemesini gerçekleştiriyorlar. Buna benzer başka faaliyetlerin de yürütülmesi mümkün. Tabii, ilgili Bakanlıklarla bizim protokol yapmamız ve görevi yüklememiz kaydıyla. Genel anlamda bir şey söylüyorum, bu yapılar bütün Bakanlıklarla işbirliğine açık yapılar. Mesele KOSGEB girişimcilik eğitimi verirken, birlikte çalışabiliyor. Başbakanlık Yatırım Promosyon Ajansımız faaliyetlerini yürütürken her bölgede ajanslarımızla çalışıyor. TÜBİTAK gibi kurumlarımız AR-GE konusunda ajanslarımızla çalışabiliyor. Yapılar esnek ve her türlü işbirliğine açık.”

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et