28 Şubat 2014 - 2310 Okunma

 

Zonguldak Valiliği bünyesindeki resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri yetkilileri, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamı, öncelikleri ve başarılı proje örnekleri hususunda Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı Bilgilendirme toplantısında bilgilendirildi.

Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban'ın başkanlığında BAKKA toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamlarının yanı sıra Zonguldak’ta görev yapan Valilik bünyesindeki il müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dernek başkanları katıldı.

Toplantıda, 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı hakkında detaylı bir sunum yapan BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı İlhan Baykara, programın öncelikleri, kapsamı, projelerin sahip olması gereken nitelikler ve proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcıları bilgilendirerek program hakkındaki soruları yanıtladı. Sunum esnasında her bir öncelik kapsamında hali hazırda proje yazan ve yazmayı düşünen katılımcılar proje fikirlerini paylaşarak, uygunluğu ve geliştirilebilecek hususlar noktasında katılımcılar ve BAKKA uzmanlarından tavsiyeler aldılar. Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN, kurumları projelerde ortaklık ve iştirak hususlarında birlikte çalışmaya ve proje hazırlığında olmayan kurumların da ilgili oldukları öncelik hususunda proje hazırlamaya yönlendirdi. 

Toplantı kapsamında BAKKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birim Başkanı Hakkı Yavuz Toplu tarafından 2011 yılında gerçekleştirilen Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına ilişkin sayısal veriler sunularak, programda destek alan başarılı projeler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantıda son olarak Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Çağlar tarafından diğer Kalkınma Ajanslarındaki sosyal kalkınma alanında destek alan başarılı proje örnekleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu amirleri arasında “beyin fırtınası” şeklinde gerçekleştirilen toplantı süresince Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban, mali destek programının önceliklerine göre kurumlar tarafından hazırlanması planlanan projelerin içeriklerinin geliştirilmesi, istihdam ve katma değer yaratacak projelerin hazırlanması için yönlendirme yaptı. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et