17 Mart 2017 - 2145 Okunma

Doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği ile bölgemizin saklı cenneti Yenice Ormanları her geçen gün doğaseverlerin gözde mekanlarından biri haline gelmektedir. Trekking, bisiklet parkurları ve çeşitli eko-turizm faaliyetleri ile bölgemize gelen konuklara alternatif olanaklar sunan Yenice Ormanları, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Desteği ile daha da canlanıyor.

İşaretlenmiş parkurlarda gezmek, doğanın çeşitli renkleriyle vakit geçirmek, Kızılkaya Vadisi şelale ve göletlerinde yüzmek, Şeker Kanyonunda eşsiz güzelliklere tanıklık etmek, Gökdere’de. Fındıkaltı’ nda piknik yapmak, Keltepe’ den doğayı seyretmek ve bunların dışında bir çok farklı aktiviteye imkan sağlayan Yenice Ormanları her geçen gün daha fazla ilgiye mazhar olmaktadır. Fakat Yenice Ormanları’nı gezmeye ve doğa aktivitelerinde bulunmaya gelen ziyaretçilerimiz bölgenin sınırlı konaklama imkanları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Kısıtlı imkanlar ziyaretçileri günübirlik geziye itmekte veya onları farklı rotalara yöneltmektedir. İşte bu noktada yörenin derdine ilaç olacak ‘Yenice Ormanları’nda Doğayla Bütünleşik Bir Turizm Projesi: Yenice Seyir Terası ve Bungalov Konaklama Tesisi’ adlı proje ile Yenice ilçe merkezine 3 km mesafede buluna Yazıköy Mevkii’ne önemli bir tesis kazandırılacaktır. Proje kapsamında 14 adet Bungalov ev, Restoran, Kafe, Konferans Salonu bölgeye kazandırılacak ve bahse konu alanda yangın sistemi, güvenlik ağı, elektrik altyapısı, ses sistemi, internet ve tv sistemi hazır hale getirilerek misafirlere daha kaliteli bir ortam hazırlanacaktır. Tesisin yöre halkına katkı sağlamasına yönelik olarak da restoran ve kafede yöresel ürünler satışı yapılacak ve tesise kazandırılacak konferans salonu bir çok toplantıya ve çeşitli özel organizasyonlara cevap verebilecek hale getirilecektir.

Bölge, proje ile beraber yeni tesis kazanmanın yanı sıra Yenice Ormanları üzerinde bulunan 15 yürüyüş rotasına ve 7 bisiklet rotasına yerleştirilecek yer-yön tabelaları sayesinde fotoğrafçılık, kamp ve doğa yürüyüşü gibi aktivitelerin kolaylaşması sağlanacaktır. Bu çalışmalar ziyaretçilere daha uygun şartlar sağlamaya yönelik iken Yenice’nin tanıtımının yapılabilmesi ve yeni ziyaretçilerin bölgeye çekilebilmesi adına fotoğraf albümü, turizm rotaları kataloğu ve sosyal medya hesapları oluşturulacaktır. TURSAB üyesi tur şirketleriyle toplantı düzenlenecek ve yapılacak Yenice Gezisiyle yöre sektöre tanıtılacaktır.

Projenin Yenice turizmine önemli katkı sağlayacağı ve konaklamanın yanı sıra toplantı, konferans, seminer gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak turizmin çeşitlenmesini sağlayacağı düşünülmektedir. Proje kapsamında planlanan çalışmaların tamamlanmasıyla Yenice Ormanları’nın daha ulaşılabilir olacaktır. Yenice’nin daha ulaşılabilir ve daha konforlu konaklama imkanlarına sahip olması gelen misafir sayısını artıracak ve yörenin ticari hayatında bir canlanma meydana gelecektir. Yenice’nin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini artıracağı düşünülen projenin Mayıs 2018 itibarıyla tamamlanması planlanmaktadır.     

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et