03 Eylül 2014 - 2775 Okunma

İsveçli enerji firması tarafından Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan 150 milyon Euro’luk dev yatırımın Batı Karadeniz Bölgesi’ne çekilmesi konusunda yaklaşık 3 aydır çaba sarfeden Zonguldak Yatırım Destek Ofisi, söz konusu yatırımın bölgede gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulacak teknik çalışma grubunun koordinasyonunu sağlayacak.

 

27-28 Ağustos 2014 tarihlerinde bölgeye teknik çalışma ziyareti düzenleyen İsveçli enerji firması yetkilileri ilk ziyaretlerini BAKKA Genel Sekreterliğine yaptı. Heyeti, Genel Sekreter Faruk TEZEL, Strateji Geliştirme ve Planlama Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA ve Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur ÇAĞLAR karşıladı. Toplantıda yatırım planları hakkında bilgi veren yetkililere, bölge ve ajans hakkında bilgilendirme sunumu yapıldıktan sonra ilk kurum ziyaretini gerçekleştirmek üzere Kdz. Ereğli’ye geçildi. Kdz. Ereğli TSO’da gerçekleştirilen toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sertan YALÇIN, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdulkadir ÇINAR ve Mehmet ÇİVİCİ, Kdz. Ereğli OSB Müdürü Gürdal DAĞLI, Kdz. Ereğli OSB çevre danışmanı ve KOSGEB Kdz. Ereğli temsilcisi katıldı. Ereğli’nin ekonomik yapısı, sektörel dağılımı ve iş gücü piyasasının genel görünümü hakkında bilgi alan heyet, toplantının ardından Kdz. Ereğli OSB’ye saha ziyareti yapmak için TSO’dan ayrıldı. OSB’deki çalışmanın ardından heyet programa devam etmek üzere Çaycuma’ya geçti.

 

Çaycuma’da iş adamları öğle yemeğinde Çaycuma TSO’nun misafiri oldu. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat SARSIK, Oda Genel Sekreteri Alper PÜREN ve Çaycuma Organize Sanayi Bölge Müdürü Özgür OKUR heyeti ağırlayarak bölge ve Çaycuma hakkında bilgi verdi. Sarsık, İsveçlilerin düşündükleri yatırım için Zonguldak bölgesinin uygun olduğunu, firmanın bölgede yatırım yapması halinde kendilerine her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Yemeğin ardından Çaycuma OSB’de saha çalışmasına başlayan heyet OSB Müdüründen detaylı bilgi aldı. Özellikle atıkların nasıl değerlendirildiği ve firmaların enerji taleplerinin hangi boyutta olduğu bilgileri yatırımcılara aktarıldı.

 

Çaycuma’daki temaslarının ardından Bartın OSB’ye hareket edildi. Bartın OSB’de heyeti Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mete Kaan NAMAL ve Bartın OSB Müdürü Oğuzhan KASAPOĞLU karşıladı. OSB Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya aynı zamanda OSB’nin çevre danışmanı da katılarak talep edilen bilgilere yanıt verdi. Saha çalışmasının ardından heyet konaklama için Safranbolu’ya geçti.

 

28 Ağustos 2014 tarihinde İsveçli heyet Ağustos ayı BAKKA Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda firma yetkilileri tarafından Batı Karadeniz Bölgesi’nde hayata geçirmeyi planladıkları katı atıklardan enerji üretim tesisi hakkında BAKKA Yönetim Kurulu üyelerine bilgilendirme yapıldı. Toplantı sırasında söz alan firmanın satın alma ve birleşme müdürü yatırım ile ilgili olarak oluşturulması kararlaştırılan teknik çalışma gurubunun koordinasyonunu hangi kurumun üstleneceğini ve süreçte irtibatın hangi kurumla sağlanacağını sordu. BAKKA Yönetim Kurulu, görevi ulusal ve uluslararası arenada yatırımcıları çekmek, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak ve tek elden takip etmek olan Zonguldak Yatırım Destek Ofisine koordinatörlük görevini verdi.

 

Oldukça verimli geçen toplantının sonunda, İsveçli iş adamları BAKKA Yönetim Kuruluna kendilerine göstermiş oldukları yakın ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti. Yönetim Kurulu BAKKA tarafından yatırım sürecinde; yol gösterme, yatırım destek hizmeti verme ve ücretsiz danışmanlık yapma konularında süreç boyunca firmanın yanında olunacağı bilgisini aktardı.

 

Toplantının ardından heyet Stockholm’e dönmek üzere İstanbul’a geçti.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et