24 Şubat 2017 - 2578 Okunma

Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve destek almaya hak kazanan ‘Akçasu Kanyonu Turizme Kazandırılıyor’ adlı proje ile Akçasu Kanyonu’nun çehresi değişiyor. 17 Ocak 2017 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasıyla ihale hazırlıklarına başlanan proje geçen hafta yapılan tanıtım toplantısıyla yöre halkına duyuruldu. Akçasu Kanyonu’nda yapılacak peyzaj çalışması ile bölgenin turizm merkezlerinden Safranbolu’da kanyon içerisinde bulunan birçok eser daha ulaşılabilir hale gelecektir.

Akçasu Mahallesi’nde bulunan kemer üzerine kurulu tarihi Lütfiye Camii hali hazırda birçok turistin uğrak yeri konumundadır. Lütfiye Camii’ni görmeye giden turistlerin, yol boyunca yapılacak peyzaj çalışması ile vakitlerini daha güzel geçirebilecekleri bir sosyal alan oluşturulması hedeflenmektedir. Proje kapsamında 3 adet tescilli köprü, 2 adet tescilli çeşme ve Lütfiye Camii’nin gün yüzüne çıkarılması ve kanyon çevresinin çöplerden arındırılarak turizme sunulması planlanmaktadır. Kanyon boyunca yürüyüş yolları, dinlenme alanları, bebek bakım odası yapılarak bölgeye gelen ziyaretçilerin daha kaliteli vakit geçirebilmelerine olanak sağlanacaktır.

Safranbolu ilçesi sahip olduğu kültürel ve doğal güzellikleri ile bölgenin önemli turizm noktalarından biridir.  Bu kimliğe sahip bir bölgede altyapı eksiklerinin giderilmesine yönelik çalışmalar sadece turistler için bir kazanım değil aynı zamanda yöre halkının da yaşam kalitesini artıracaktır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Akçasu Kanyonu üzerinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş tarihi konaklar artan ziyaretçi sayısına hitap edebilmek adına yatırıma cazip yerler haline geleceklerdir.

Yapılacak olan çalışmalar değerlendirildiğinde, 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projenin, doğal, tarihi ve kültürel açıdan potansiyeli olan bölgelerde turizmin geliştirilmesine yönelik altyapı çalışmaları, bölgedeki iş ve yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik altyapı çalışmaları, sağlıklı ve yaşanabilir çevre için gerekli fiziki ve sosyal altyapı çalışmaları gibi birçok program önceliği ile doğrudan ilgili olduğu görülmektedir. Projenin başarı ile tamamlanmasıyla, peyzaj sahası bölge için önemli bir katma değer oluşturacaktır. 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et