27 Ocak 2017 - 1603 Okunma

2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan destek yararlanıcılarının sözleşme imzalamasını müteakip, Ajansımız tarafından 26.01.2017 tarihinde tam günlük bir eğitim düzenlendi. Dört temel faaliyet alanını kapsayan eğitimler boyunca destek yararlanıcılarının soruları cevaplanarak, proje uygulama şablonu belirtildi.

İlk bölümde Proje Uygulama Eğitimi gerçekleştirildi. Proje uygulama eğitiminde destek yararlanıcılarına, projelerin imzalanan destek sözleşmelerinde belirtilen tarihlerde projede belirtildiği şekilde tamamlanmak zorunda olduğuna, proje süresinin mücbir sebepler dışında uzatılmasının mümkün olmadığına, proje faaliyetlerinin ve amaçlarının etkin bir şekilde fotoğraflandırılması gerektiğine, hakediş ve raporlama yükümlülüklerine dair bilgi verildi. Proje Uygulama Eğitiminden hemen sonra Görünürlük Eğitimi düzenlenerek, destek yararlanıcılarının proje boyunca uymaları gereken görünürlük yükümlülüklerine değinildi. Görünürlük Eğitimi’nde daha önceki Mali Destek Programlarından elde edilen örnek uygulama görünürlükleri de destek yararlanıcılarıyla paylaşıldı.

Öğleden sonra oturumu Uygulamalı KAYS eğitimi ile devam etti. Uygulamalı KAYS Eğitimi sunum üzerinden tanıtılan Kalkınma Ajansı Yönetim Sistemi (KAYS) platformunun tanıtımı ile başladı. Akabinde TUBİTAK tarafından oluşturulan KAYS-TEST sistemi üzerinden uygulamalı olarak zeyilname ve bildirim mektuplarının, Ara ve Nihai Raporların oluşturularak Ajansa nasıl gönderildiği gösterildi. Son eğitim olan Satın Alma Eğitiminde kendi mevzuatları tarafından proje satın alımlarını yapacak kurumlara proje ortak hesabının ve repo hesabının kullanımı, bütçe ve fatura uyumu, ön ara nihai ödeme hakedişleri ve Ajans satın alma usullerine ilişkin bilgi verildi. Sonrasında ise Ajans satın alma mevzuatına tabi olan kurum ve kuruluşlar için ihale dosyası oluşturma, ilana çıkma, ihale süreci ve belgeleri hakkında uygulama örnekleri gösterildi.

Uygulamaya ilişkin yeterli ve gerekli bilgilerin anlatıldığı eğitimler sonucunda uygulama aşaması için kolaylıklar temenni ettiğimiz yararlanıcılarımıza, Ajans olarak da proje uygulama süreci boyunca başarılar dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et