17 Şubat 2017 - 1881 Okunma

2016 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Ajansımızca desteklenen ve Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı” isimli proje, 24.01.2017 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdi. %70,18 destek oranıyla toplam bütçesi 5.700.000 TL olan ve bu bütçenin 4.000.000TL’sinin Ajans tarafından karşılanacağı proje için Ajansımız İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi tarafından ilk izleme ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette proje uygulama bölgesinde tespit çalışması yapılarak risk değerlendirmesinde bulunuldu.

Proje kapsamında Devrek’te 104 ada ve 43 parsel numaralı 59.913,82 m² alanda içerisinde kır lokantasının da yer aldığı Devrek Baston Satış Merkezi, Müzesi ve Doğa Kültür Parkı oluşturulacak. Satış alanları, yöresel pazarlar, otopark, güvenlik alanları, tuvaletler, serenderler, baston fırını, içerisinde Devrek ekmeği için ekmek fırını bulunduran Devrek evi ve daha pek çok gezi ünitesini barındıran proje ile Devrek’te kırsal kalkınmaya ön ayak olunması, turizmin artırılması ve yerel/kültürel değerlerin tanıtımı amaçlanıyor. Ayrıca oluşturulan yapılar özel müteşebbislere kiralanarak işletilecek ve idari kontrolleri de Zonguldak İl Özel İdaresi üstlenecek.

Ajansımız tarafından uygulama alanında yapılan incelemelerde, belirtilen alanının proje yatırımı için müsait olduğu ve faaliyet planı için yeterli sürenin mevcut olduğu tespit edildi. Proje uygulaması hakkında yararlanıcıya detaylı bilgi verilerek, yaşanacak aksaklıklar konusunda uyarılarda bulunuldu. Bu aşamadan sonra Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yapım işi ihalesine çıkılacak ve ihaleyi kazanan yükleniciye yer teslimi yapılacak. 24 ay uygulama süreli proje 25.01.2019 tarihinde sona erecek. Devrek’in çehresini değiştirecek bu projenin uzun ve yenilikçi evrelerinde biz de destek yararlanıcısı olan Zonguldak İl Özel İdaresi’ne başarılar diliyor, başarılı işbirliğimiz sonucunda sosyo-kültürel ve ekonomik olarak kalkınmış bir Devrek İlçesi kazandırabilmeyi temenni ediyoruz

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et