16 Ocak 2017 - 1632 Okunma

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Zonguldak TSO arasında imzalanan protokol çerçevesinde girişimciler için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenmiştir. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen sertifika töreninde Zonguldak TSO Başkanı, yöneticileri, BAKKA Birim Başkanı ve uzmanı katılım sağlamıştır. Törende eğitimi başarıyla bitiren girişimcilere sertifikaları dağıtılmıştır.

Sertifika töreninde girişimciler ile konuşularak yatırımlarının ilerleme durumu hakkında bilgi alınmıştır. İşletmelerini kurmuş ya da kurmak üzere olan girişimcilerle bilgi paylaşımında bulunularak gerekli tavsiyelerde bulunulmuştur.

Katılımcı belgesini almaya hak kazanan adaylar bu belge ile KOSGEB Girişimcilik Destek Programı hibelerinden faydalanabilecektir. Düzenlenen eğitimlerle özellikle ev hanımları ve işsizler iş hayatıyla buluşturularak bölgedeki kadın istihdamını arttırmak amaçlanmıştır. Zonguldak’da katma değer yaratacağı düşünülen yeni işletmelerle ticaret hayatına canlılık kazandırılacaktır.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et