15 Eylül 2017 - 1683 Okunma

Akçasu Kanyonu Turizme Kazandırılıyor
Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen ‘Akçasu Kanyonu Turizme Kazandırılıyor’ adlı proje kapsamında yapım işi çalışmaları başladı. Akçasu Kanyonu’nda dere ıslahı ve taş döşeme çalışmaları sonrasında yapılacak peyzaj çalışması ile bölgenin turizm merkezlerinden Safranbolu’nun rekreasyon alanlarına bir yenisinin eklenmesi hedeflenmektedir.
Yapım işinin tamamlanmasıyla Lütfiye Camii’ni görmeye giden turistlerin, yol boyunca yapılacak çevre düzenlemesi ile daha kaliteli zaman geçirebilecekleri sosyal alan oluşturulması hedeflenmektedir. Kanyon boyunca 3 adet tescilli köprü, 2 adet tescilli çeşme ve Lütfiye Camii’nin olması dolayısıyla inşa edilecek yürüyüş yolları ve dinlenme alanları Safranbolu’nun saklı değerleri açısından büyük önem arz etmektedir. Altyapı eksikliklerinin giderilmesi sadece turistik açıdan fayda sağlamayacak, bölgede yaşayan halkın da yaşam kalitesi artacak, kanyon içerisinde bulunan konaklar da ziyaretçilere daha iyi hizmet edebilir konuma gelecekler ve yeni yatırımların önü açılacaktır. 
2018 yılı Mayıs ayında tamamlanması planlanan proje ile Safranbolu, daha güzel, daha yaşanılır ve örnek bir turizm merkezi haline gelecektir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et