26 Temmuz 2017 - 2250 Okunma

Zonguldak ilinin mevcut sektörel yapısını değiştirmek ve il genelinde yeni sektörleri geliştirebilmek amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ‘Kültür Mantarı Sektörü’ ile ilgili bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

19 Temmuz 2017 Çarşamba günü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Eren, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Cemalettin ÇITAKLI, Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Can PARİM, Serkan BULUT, Eyüp ALTUN, KOSGEB Zonguldak Merkez Müdürlüğü Uzmanı Soner KAYNAR, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yetkilisi Ayşen ORHAN, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA, Uzman Kadir Kağan İNALOĞLU, Destek Personel Dilek KARTAL katılmıştır.

Toplantıda Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Eren tarafından dünyadaki ve ülkemizdeki kültür mantarı üretimi konusunda ayrıntılı sunum yapılmış ve sunuma müteakip karşılıklı görüş alışverişi ve soru cevap bölümüyle toplantıya katılan yetkililerce konu detaylarıyla ele alınarak görüş ve önerilerini belirtmişlerdir.

Zonguldak ilinde uygun araziler üzerinde parseller halinde kurulması düşünülen kültür mantarı üretim alanları hakkında uygun işletme ölçeğinin belirlenmesi, yüksek katma değer elde edilmesi vb. amaçlarla dikkat edilmesi gereken konular detaylı olarak tartışılmış, ön fizibilite raporu hazırlatılmasının faydalı olacağı değerlendirilmiştir. Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından gerekli araştırmalar yapılarak bir rapor hazırlatılması ve yatırımcılara kılavuzluk edecek bu raporla birlikte yeni bir sektörün ile ve bölgeye kazandırılması hedeflenmektedir. 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et