22 Eylül 2017 - 1666 Okunma

2016 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Alaplı Ziraat Odası tarafından yürütülen TR81/16/KÖA/0016 referans numaralı “Alaplı İlçesi Uygulamalı Tarım ve Tarım Eğitim Alanı Oluşturulması Projesi” isimli proje 30.01.2017 tarihinde başlamış olup, faaliyetlerine devam etmektedir. Proje kapsamında yapılacak sera alanı yapım işi Ajansımız İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi personeli tarafından düzenli olarak kontrol edilmekte ve gerekli uyarılarda bulunulmaktadır.

Proje ile Alaplı Ziraat Odası tarafından 20 yıl süre ile kiralanan Alaplı Çayı kıyısında yer alan 17 dönüm arazide çiftçilere uygulamalı eğitimlerin verilmesi ve çiftçilere örnek eğitim alanının oluşturulması hedeflendi. Eğitim alanı teorik ve uygulamayı katılımcılara en iyi şekilde aktarabilecek şekilde tasarlandı. Bu kapsamda mevcut arazi içerinde yer alan 70m² zemin alanına sahip 2 katlı yapının yapım ve onarımı tamamlanarak, alt katı eğitim ihtiyacına cevap verecek şekilde düzenlenerek tamamlandı. Aynı binada ilgili eğitim alanının kontrolü, bakımı ve korunması amacıyla istihdam edilecek personel ve ailesi için barınma imkanına sahip olması adına gerekli tedbirler de düşünüldü.

Ajans tarafından projenin başarıyla sona ermesi durumunda projeye 360.415,35 TL destek ödemesi yapılması planlanırken, uygulama süresi 12 ay olan proje 31.01.2018 tarihinde sona erecek.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et