09 Aralık 2013 - 2426 Okunma

Ar-Ge Akademisi

TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı), kuruluş yılı olan 1991 yılından itibaren misyonu gereği Türk Sanayi’nin teknoloji geliştirme faaliyetlerine destek olmayı amaç edinmiş bir kurumdur. Bu amacı gerçekleştirmek adına sadece Ar-Ge desteklerini özel sektöre program uygulayıcı kuruluş olarak sağlamakla sınırlı kalmayıp süreçlerde edinilen tecrübelerden hareketle destekleri tamamlayıcı proje ve faaliyetler de (teknoloji destek hizmetleri, Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamındaki faaliyetler, ESİNKAP, OKÜMKAP gibi bölgesel ve sektörel bazlı faaliyetler, İNOREKA markası altında firma ve kümelere yönelik ihtiyaç analizi ve teknoloji yetenek değerlendirmeleri, UTTP markası altında girişimcilere yönelik teknoloji ticarileştirme programı vb) gerçekleştirmektedir.

Günümüzde mevcut dünya konjonktürü ve küreselleşme kavramının getirdiği uluslararası rekabetçilik şartları firmalar için Ar-Ge yönetimi ve  Ar-Ge faaliyetlerinin önemini artırmakta; bunlar, firmalar için yaşamsal bir gereklilik olarak ön plana çıkmaktadır. Buna paralel olarak, Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi ve yönetilmesinde kamunun payı daha fazla arttığından son dönemde kamuda da Ar-Ge  yönetimi ile ilgili profesyonellerin sayısının artırılmasına gerek duyulmaktadır. Bu gerçekten hareketle TTGV, koşulların zorunlu hale getirdiği bu gerekliliklerin yerine getirilmesinde mevcut sisteme katma değer sağlayacak şekilde kamuda ve özel sektörde Ar-Ge Yönetimi alanında çalışan uzmanlara yönelik olarak Ar-Ge Akademisi adı altında bir “Ar-Ge Yöneticisi Eğitim Programı” geliştirmiştir.

Amaç

Programın amacı; Türkiye’de hem kamuda hem de özel sektörde ihtiyaç duyulan ve önemli bir entelektüel sermaye bileşeni olan profesyonel Ar-Ge Yöneticilerinin yetiştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu sayede üretim için en önemli girdi faktörü olarak görülen bilginin, firmalarda daha yetkin bir şekilde yönetilmesi ve daha katma-değerli yenilikçi projelere ve faaliyetlere dönüşmesi beklenmektedir. Bu amaçla tasarlanan bu eğitim programı Ar-Ge Akademisi® markası altında özel sektör ve kamuya yönelik yeni ve esnek bir ürün olarak sunulmuştur.

Kapsam

Ar-Ge Akademisi Programı kapsamında, kamuda ya da özel sektörde çalışan, en az lisans derecesine sahip, kariyerinin ilk yıllarındaki profesyonellerin ve yönetici adaylarının, Ar-Ge Yönetimi için gerekli kavramlar ve yetkinliklerle donatılması amaçlanmaktadır. Eğitim esnasında yapılacak ‘Proje Takımı’ çalışmaları ve sunulacak ‘mentorluk’ ile katılımcılara öğrendikleri bilgileri kullanma ve gerçek hayata uygulama imkanı sağlanacaktır. Program sonunda katılımcıların Ar-Ge Yönetimi ile ilgili temel bilgilere ulaşmayı bilen, liderlik ve yönetim kabiliyetlerine sahip; ve bu konularda yeni bilgiler bulma, edinme ve öğrenme kabiliyetine haiz olmaları hedeflenmektedir.

TTGV tarafından geliştirilen bu program; TTGV’nin misyonuna da uygun olarak özel sektör ve kamuda çalışan profesyoneller için gerekli pratik bilgi ile akademik bilgiyi harmanlayıp katılımcılara sunmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, program içeriği sadece ders olarak düşünülmemiş; katılımcılara her modül sonunda yapılacak tartışma bölümleri, takım halinde yapılacak projeler ve her biri alanında üst düzey yönetici olan mentorlerin desteği ile programın zenginleştirilmesi düşünülmüştür. Programa katkı koyanlar her biri alanında isim yapmış eğitimciler ve iş hayatındaki saygın üst düzey profesyonellerden oluşmaktadır.

Program sonunda katılımcılara sertifika verilecektir. Verilecek bu sertifikanın Avrupa Birliği tarafından akreditasyonu ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır.

Ar-Ge Akademisi için detaylı bilgi http://www.ar-geakademisi.com adresinden temin edilebilir.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et