06 Mart 2014 - 2765 Okunma

 

Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından beri düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışmasına AB üyesi ülkeler, İzlanda, Norveç ve Sırbistan’ın yanı sıra 2011 yılından itibaren Türkiye de katılmaktadır. Ödül programının ülkemizde duyurulması ve Türkiye’den iki aday belirlenerek Avrupa Komisyonu’na bildirilmesi konusunda T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) görevlendirilmiştir.

 

Girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesini ifade eden Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşımaktadır.

 

Ulusal, bölgesel veya yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabileceği ödül yarışması altı kategoride gerçekleştirilmektedir:

  1.   Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi.
  2.   Yeteneklere yatırım yapmak.
  3.   Girişimcilik ortamının geliştirilmesi.
  4.   İşletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi.
  5.   Kaynak etkinliğinin ve çevre dostu pazarların gelişiminin desteklenmesi.
  6.   Sorumlu girişimcilik.

 

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışmasına;

  •   Yerel, bölgesel ve ulusal kamu kurum ve kuruluşları,
  •   Kamu-özel ortaklıkları
  •   Üniversiteler başvurabilecektir.

 

Son başvuru tarihinin 31 Mart 2014 olduğu Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri Yarışması hakkında genel bilgilendirme, başvuru koşulları bilgisine erişim için lütfen tıklayınız.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et