15 Temmuz 2010 - 2308 Okunma

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası´ nda 14 Temmuz 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen 1.Mobilya ve Orman Ürünleri Sektörel Çalıştayı başarıyla tamamlandı. 

 

Zonguldak TSO´ da düzenlenen çalıştaya kamu kurumlarından, sivil toplum kuruluşlarından, üniversiteden ve özel sektörden katılımcılar ilgi gösterdi.

Zonguldak YDO Koordinatörü İsmail Gürsoy´ un BAKKA´ nın çalışmaları hakkında yaptığı kısa bir sunumla açılışını yaptığı çalıştaya, ajans uzmanlarından V. İlhan Baykara´ nın sektörün dünyadaki ve ülkemizdeki durumu hakkındaki sunumuyla devam edildi. Sektörün Zonguldak´ taki durumunu ve pazar potansiyeli hakkındaki öngörülerini de nüfus projeksiyonuna dayalı olarak katılımcılara aktaran Baykara, çalıştayın gerekliliği ve metodolojisi hakkında da küçük bir bilgilendirme yaptıktan sonra kart çalışmasına geçildi.

"Sektörün bölgede yeterince gelişmemesinin nedeni nedir?" sorusunun sebep ve çözümlerinin arandığı çalıştayda üç ana fikir ortaya çıktı. Bu doğrultuda katılımcıların sistematik gruplandırma yöntemiyle üçe ayrıldığı çalıştayda ilk grup ajans uzmanlarından Onur Çağlar´ ın moderatörlüğünde "Girişimcilik ve Kurumsallaşma Eksikliği"ni tartıştı. İkinci grup ajans uzmanlarından G.Zeynep Karahisarlı´ nın moderatörlüğünde "Kalifiye Eleman ve Arsa Sorunları" konusunu tartışırken, üçüncü grup da yine ajans uzmanlarından Abdulmelik Koçin ve Mehmet Çetinkaya´ nın moderatörlüğünde "Bağımlı Yapının Kırılamaması" konusunu tartıştı. 

Grup çalışmalarının sonunda sektörün ilde gelişimini sağlamak için; üniversitede ve meslek liselerinde kalifiye elemanların yetiştirilmesi, ortak hareket kültürünün geliştirilmesi ve kümelenmenin sağlanması, mülkiyet sorunlarının bir an evvel çözüme kavuşturulması ve özellikle teşhir alanları için ortak bir mekanın oluşturulması gerektiği ortaya çıktı.

Gerçekleştirilen grup çalışmalarının ardından ajans uzmanlarından Onur Çağlar´ ın KOBİ´ lere yönelik hazırladığı Sektörel Anket Çalışmasına geçildi. Son olarak soru-cevap bölümünün ardında bitiş konuşması yapılarak çalıştay sona erdi. 

Katılımcıların memnun ayrıldığı çalıştaya Karabük ve Bartın İllerinde de devam edilecek.

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et