29 Aralık 2016 - 1753 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük ve Bartın) faaliyet göstermekte ve bölgesel kalkınma alanında çalışmalar yapmaktadır. Bu doğrultuda, kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamakta ve önemli güncel konular hakkında kamuoyunda yeterli düzeyde farkındalığın oluşması için bilgilendirme seminerleri ve toplantılar düzenlemektedir.

Mesleki Yeterlilik hakkında yapılan son mevzuat değişiklikleriyle 01.01.2017 tarihinden itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan 48 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunlu hale getirilecektir. Bu tarihten itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacaktır.

Zonguldak ilinde tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan birçok işletme bulunmasına rağmen mevzuat düzenlemesi ve konunun önemine ilişkin kamuoyunda yeterli düzeyde farkındalığın oluşmadığı düşünüldüğünden, 27 Aralık 2016 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karauğuz konferans salonunda Mesleki Yeterlilik Kurumdan yetkililerin sunumuyla yer aldığı bir bilgilendirme semineri düzenlenmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin geniş katılımının olduğu seminerde; Mesleki Yeterlilik Kurumu faaliyetleri, Ulusal Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik belgesi kapsamı, zorunluluğu ve müeyyideleri ile sınav, belgelendirme ve teşvikler hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verilmiş ve ilgili paydaşların soruları yanıtlanmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et