07 Nisan 2014 - 2741 Okunma

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı önderliğinde kurulmuş olan Batı Karadeniz İşbirliği Platformu 16. Toplantısı 3 Nisan 2014 tarihinde Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıya BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran ÖZTÜRK, Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda OKAY, Zonguldak TSO Basın Danışmanı Osman SAV, Bartın TSO Genel Sekreteri Mustafa SOYAL, Bartın TSO Proje Sorumlusu Cengiz İZLER, Kdz. Ereli TSO Genel Sekreteri Gündüz ACAR, KOSGEB Kdz. Ereğli Sinerji Merkezi Uzmanı Kubilay ASLANGÖRÜR, Devrek TSO Genel Sekreteri Cihat YABAN, Devrek TSO Sivil Memuru Murat AKAR, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner ASLAN, Zonguldak İş Adamları Genel Sekreteri Hasbi UZAN, Ereğli İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Mehmet ÖZDEMİR, Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gürdal DAĞLI, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali EREN, Ereğli İş Geliştirme Merkezi Müdürü Sefer KÖSE, KGF Kdz. Ereğli Şube Müdürü Osman Murat KICIMAN, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Uzmanı Serhat SAYGIN, KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Uzman Yardımcısı Talip Erdem ŞEKER ve Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin GÜNEY katılım gösterdi.

 

Toplantı, ev sahibi üye olan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Arslan’ın açılış konuşmaları ile başladı. Ardından BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL, 2014 yılı Mali Destek Programı ilan ve başvuru dönemlerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. 2012 yılından bu yana başarılı etkinliklere imza atarak 16 kez istikrarlı toplanan BKİP’in başarısından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tezel, 2014 yılı itibariyle talebe ve ihtiyaca göre yılda 1 veya 2 kez Başkanlar Toplantısı organize edilmesini kararlaştırdıklarını, başkanlar toplantılarının her yıl düzenlendiği ilin Valisinin katılımı ile gerçekleştirileceğini ve bu toplantıların BKİP toplantılarına ve etkinliklerine desteği arttırmanın yanı sıra yapılan faaliyetlerin bilinirliğini de sağlayacağını düşündüğünü ekledi. İlk Başkanlar Toplantısının Nisan ayı sonunda Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN başkanlığında gerçekleştirileceğini ve toplantıya maksimum düzeyde katılım sağlanmasını temenni ettiğini ekledi. Tanıtım Ve İşbirliği Uzmanı Ümran Öztürk, Mayıs ayında gerçekleştirmesi planlanan İhracat Zirvesi Programıyla ilgili bilgi verdi. Ardından BKİP üyeleri program içeriğine, zamanına ve hedef kitlesine yönelik görüşlerini ve taleplerini paylaştılar.

 

Toplantı BKİP üyesi kurumların sırası ile temsil ettikleri bölge ve meslek grupları ile ilgili tespit ettikleri sorunları ve çözüm önerilerini ifade ettikleri ve diğer üyelerin görüş ve önerilerini dinledikleri “Batı Karadeniz Bölgesi Ekonomi Analizi Çalıştayı” bölümü ile devam etti.

 

Yoğun ve verimli geçen toplantı 17. Toplantı olan Başkanlar Toplantısının BAKKA ev sahipliğinde Zonguldak’ta ve ardından 18. BKİP toplantısının Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Ulus’da BAKKA desteğiyle restore edilen Küre Dağ Evi’nde gerçekleştirilmesi kararlaştırılarak sona erdi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et