25 Eylül 2014 - 2261 Okunma

2013 Yılı KOBİ Mali Destek Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen "ZALİFRE OTEL KONAKTA DA KONAKLATIYOR” isimli projemize "En İyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü" plaketi verildi.

15.Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘En İyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü’ plaket çakımı törenine Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolulu İş Adamı Şefik Dizdar ve çok sayıda konuk katıldı.

En İyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü töreninde kısa bir konuşma yapan Şefik Dizdar, tarihi yapının özelliklerinden bahsederek; “ Bu tarihi yapı mübadele döneminde buradan Yunanistan’a göç eden hemşerilerimizin yaptıkları ve bu yapıların özelliğini yansıtan tüm her şeyi barındıran bir eser olma özelliğini taşımaktadır. Restorasyonunda da tamamen özüne sahip çıkılmış, orijinal haline özenle dikkat edilmiştir. Bu eser memleketimize, Safranbolu’muza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Aksoy; “Başarılı Bir Festivali Geride Bıraktık”

En İyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü töreninde konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “15.’sini düzenlediğimiz etkinliğin son günündeyiz. Başarılı bir festival gerçekleştirdik. Ben öncelikle bütün etkinlik boyunca bizleri yalnız bırakmayan değerli Safranbolulu hemşerilerime çok teşekkür ederim. Festivalin açılış konuşmasında da vurguladığım üzere festivalin asıl amacı korumacılık fikrini, korumacılık düşüncesini geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak toplumda bu konuda bilinç oluşturmak. Bu amacımızı sürdürüyoruz. Amacımızı hiçbir zaman bir adım geriye atmadan devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise; “ 15. kez düzenlenen festivalimiz yine dolu dolu geçti. Gerçekten çok başarılı bir etkinliği geride bıraktık. 15 yıl önce hep birlikte başlattığımız festival durmaksızın devam etti. Bu gerçekten festivalin sürdürülebilirliği ve devamı için çok güzel bir gelişmedir.  Biz korumanın başkentiyiz. Safranbolu korunması ile Ülkede ve bölgesinde ün yapmış bir şehrimiz. Safranbolu korumanın başkenti olduğu için bir özelliğinin olması gerekiyordu ve bu şehre yakışan bir festival ile de bu gerçekleştirildi.  Türkiye’de korumacılık adına, Safranbolu’muz öncülük etmektedir. Safranbolu aşıkları bunun en güzel örneğini teşkil etmektedir. Bu şekilde yapılan çalışmalar eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması adına da önemli bir çalışmadır. Ben burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah Safranbolu’muz bu çalışmalar ve etkinlikler ile daha iyi yerlere gelecek” diye konuştu.

En iyi restore edilen ev plaket çakım törenin ardından, konağın içinde dünya ilklerinden birisi gerçekleştirildi. Safranbolu Evi’nin Sesi dinletisi yapıldı. Safranbolu Evi’nde kullanılan araç gereçlerden çıkan sesler resitali gerçekleştirildi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et