03 Eylül 2024 - 149 Okunma

Ajansımız tarafından TR81 Düzey 2 Bölgesinde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla girişim mentorluğu, girişimci eğitimleri ve girişimlerin finansmana erişimine yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda 2022 yılında Mentorluk Kariyerim Eğitim Serisi (girişim mentoru yetiştirme programı) yürütülmüştür. Temel ve ileri düzey eğitimlerinde yapılan ölçme değerlendirme sınavlarını ve performans değerlendirmelerini başarıyla tamamlayan mentor adayları ile bölgede nitelikli mentor havuzu oluşturulmuştur. 2023 yılında yürütülen Girişimcileri Yatırımcıya Hazırlama Programı kapsamında da girişimcilere eğitim ve mentorluk hizmeti verilerek girişimcilerin kapasite gelişimlerine destek sağlanmıştır.

2024 yılında ise “Batı Karadeniz’de Girişimcilik Yolculuğu: Başarı için İlk Adımlar” Programı ile bölgedeki girişimcilerin ve en az fikir aşamasını tamamlamış girişimci adaylarının eğitim ve mentorluk ihtiyaçlarının karşılanarak bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine devam edilmesi amaçlanmaktadır. BAKKA ve ARYA Kadın Yatırım Platformu iş birliği ile yürütülecek program; eğitim, mentorluk ve demoday (yatırımcı sunumları) bileşenlerinden oluşacaktır ve katılım ücretsizdir.

Hibrit (fiziki ve çevrimiçi) olarak kurgulanan eğitimlerin 6 modülde tamamlanması ve 6 hafta sürmesi planlanmaktadır. Planlanan eğitim konuları aşağıda belirtildiği gibidir. Başvuru yapan girişimlerin ihtiyaçlarına göre süreç içerisinde eğitim konularında değişiklikler olabilecektir. Eğitim ve mentorluk takviminin Eylül ayı içerisinde başlaması planlanmaktadır.

  • Girişimciye Yatırım: Fikir ve Uygulama
  • İş Fikrinin Hikayeleştirilmesi ve Değer Önerisi
  • Girişimcilikte Yaratıcılık, Yalın Girişim ve Startup 101
  • İş Modeli Oluşturma ve Proje Yönetimi
  • Müşteri İlişkileri
  • İdari Yapılanma ve Organizasyonel Yapı Taşları

Eğitim ve mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan girişimciler program sonunda düzenlenecek demoday ile melek yatırımcılara sunum yaparak finansmana erişim fırsatı bulacaklardır.

Programa katılacak girişimcileri/girişimci adaylarını belirlemeye yönelik yapılacak çevrim içi anket ile ön başvurular alınacaktır. Aşağıda bağlantı adresi verilen anket 18 Eylül 2024 tarihine kadar erişime açık olacaktır.

Başvuru için tıklayınız.

Programda Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2024-2025 yılları için belirlenen Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı teması kapsamında kadın girişimci adayları önceliklendirilecektir.

Program hakkında detaylı bilgi almak için skb@bakka.gov.tr mail adresi üzerinden Sürdürülebilir Kalkınma Birimi personeli ile iletişim kurabilirsiniz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et