22 Ağustos 2016 - 1743 Okunma

Kalkınma Ajanslarının danışma organı olarak görev yapan Kalkınma Kurulu üyelikleri Bakanlar Kurulu tarafından iptal edildi. Üyeliklerin yeniden oluşturulması için Bakanlık çalışma yürütecek. 

Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunun 3’üncü ve 8’inci maddesine göre oluşturulan Kalkınma Kurullarının üyelikleri Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla kaldırıldı. Alınan kararla Kalkınma Kurullarına temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının belirlediği temsilcilerin kalkınma kurullarındaki görevleri sona erdirildi.

Kalkınma Kurulları, bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere kalkınma kurulu oluşturuluyordu. 

Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanuna göre Kalkınma Kurulları, Ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşmek, değerlendirmek ve yönetim kuruluna önerilerde bulunmak ile bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmak görevlerini yerine getiriyordu.

15 Ağustos 2016 tarih ve 2016/9112 sayılı Bakanlar Kurulu kararı 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kararda  mevcut üyelikler sonlandırılarak, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarından seçilen Kalkınma Kurulu üyelik yapısı Bakanlık tarafından yeniden oluşturulacak.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et