10 Nisan 2014 - 3424 Okunma

      Bartın'ın Ulus ilçesinde, Küre Dağları Milli Parkı sınırındaki en büyük konaklama tesisi Küre Dağ Evi'nin açılışı gerçekleşti. Açılışa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar, Ulus Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, diğer kamu kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

      Türkiye'nin tek, Avrupa'nın 13 Panpark Üyesinden biri olan Küre Dağları Milli Parkı; 1200 yıllık yaşlı ve bakir ormanları, kanyonları, boğazları, mağaraları, ilginç karstik oluşumları, akarsu ve çayırlıkları ve daha nice doğal zenginlikleri içinde barındırmaktadır. Küre Dağ Evi'nin yapımı projesi, Batı Karedeniz Kalkınma Ajansı 2013 Yılı KOBİ Mali Destek Programı kapsamında destek alarak gerçekleştirilmiş olan, doğal zenginliklerin içinde yerli ve yabancı turistlerin ağırlanacağı yöredeki en büyük konaklama tesisi olma hedefi ile hayata geçmiş bir projedir.

      Küre Dağ Evi projesini uygulamaya geçiren şirket sahibi Yaşar YILDIRIM tesisin açılışında yaptığı konuşmada ‘‘Küre Dağları Milli Parkında en önemli eksiklik olan konaklama ihtiyacının giderilmesi, bölgenin Ulus ayağında 40 yataklı turizme dayalı yeme-içme gibi ihtiyaçların görüleceği, ailelerin oturabileceği ve yabancıların yer bulabilme sıkıntısını ortadan kaldırabilecek ve Ulus ekonomisine büyük katkılar sunacak olan bu tesis yöre halkının el ürünlerini tanıtıp pazarlamasını da yapıp Ulus'ta yetişen meyve-sebze ve marmelatların, pekmezlerin, şurupların da satışlarını da gerçekleştirerek burada yaşayan insanlara yaşam standartlarını yükseltilmesine önemli katkıları olacaktır. Projede doğa yürüyüşü, trekking, dağ bisikleti ve diğer sportif faaliyetlerle birlikte camping gibi ihtiyaçların karşılanması konusunda önemli katkılar sunacaktır." dedi.

Tesis hakkında ayrıntılı bilgi almak için: http://kuredagevi.com/

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et