28 Nisan 2011 - 1965 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda kurulan Dış Ticaret Komisyonu ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliği ile ihracat sohbetlerinin ilki yüzden fazla işadamının katılımıyla gerçekleşti.

ZKÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yazıcı, Zerçev Başkanı Cevat Kır, akademisyenler ve çok sayıda işadamı katıldı.

Dünya Gazetesi yazarı ve Uluslararası Ticaret Danışmanları ve Eğitmenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Ergönül’ün moderatörlüğünde yapılan toplantıya, BAKKA Genel sekreteri Faruk Tezel’in açılış konuşmasıyla başlandı. Tezel konuşmasında, 2023 ihracat hedefi olan 500 Milyar ABD Doları’na ulaşmak adına bölgemizin de kendi payına düşenleri yapması gerektiğini belirterek BAKKA ve Dış Ticaret Komisyonu işadamlarımıza bu konuda gerekli destekleri vermek için çalışmaktadır dedi. Toplantıya DEİK İş Konseyi Koordinatör Yardımcısı Elnur Osmanov’un ihracat fırsatları konulu sunumuyla devam edildi. Osmanov sunumda Avrasya Bölgesinin Türk Ticaretindeki önemini vurguyarak iş adamlarının yönetimsel sıkıntılara rağmen bu bölgelerle ihracat yapmaktan korkmamaları gerektiğini belirtti.

Toplantının ikinci bölümünde Boydak Holding’in CEO’su Memduh Boydak tarafından Boydak Holding’e başarıyı getiren faktörler anlatıldı. Boydak konuşmasında; hava, kara, deniz ve demiryolu gibi ulaşım imkanlarına sahip olan Zonguldak İlinin yakın komşularıyla ticaret yapma konusunda büyük avantajlara sahip olduğunu ve işadamlarının yönetebilecekleri riskleri alması gerektiğini belirtti.

Toplantı sonrasında Zonguldak Ticaret Sanayi Odası Lokali´nde akşam yemeği düzenlendi. Yemeğe; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Demirel, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BOYDAK Holding CEO`su Memduh Boydak, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zoniad Başkanı Ömer Gülay, Zoniad Başkan Yardımcısı ve De-ka Madencilik sahiplerinden Halit Demir, Dünya Gazetesi Yazarı Şefik Ergönül katıldı.

 

 

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et