18 Haziran 2014 - 2112 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek verilen Taşkömürünün Alternatif Kullanımı isimli çalıştay 18 Haziran 2014 Çarşamba günü Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karauğuz Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

 

Çalıştaya İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan KURAL, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜN) Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İhsan TOROĞLU, BEUN Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Okan SU, Maden Enerji Sanayicileri İşadamları Derneği Başkanı Ümit VELİOĞLU, BEÜN Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa KOCABAŞ, Zonguldak’lı makine üreticileri ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı uzmanlarından Hilal YILDIZ ve Tuğba AKKAYA katılım sağlamıştır.

 

Çalıştayda tartışmaya açılan genel konu başlıkları şu şekildedir:

  • Taşkömürünün Mevcut Durumu ve Değerlendirilmesi
  • Taşkömürünün Alternatif Kullanımı ve Teknolojik Uygulamaları
  • Taşkömürünün Değerlendirilmesinde Kullanılan Makinalar ve İmalatı

 

Çalıştay sonrası 19 Haziran 2014 Perşembe günü Zonguldak Valiliğinde Zonguldak Valisi Ali KABAN’ın da katılımıyla konu hakkında bir istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda çalıştay sonuçları konuşularak kömürün gazlaştırma ve piroliz yöntemleri ile bu yöntemlere ilişkin kullanılacak makinaların bölgede üretimi konuları ayrıntılı olarak tartışılmıştır. Toplantı sonucunda konu hakkında alınan kararlar hakkında görev dağılımı yapılarak ilgili kurumlar tarafından yapılacak inceleme ve faaliyetler sonucunda tekrar toplanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et