12 Mayıs 2017 - 1680 Okunma

Ülkemizdeki proje fikirleri ile ilgili olacak şekilde; fikir ve görüş alışverişini sağlamak, Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirliklerinin oluşmasına ortam hazırlamak, üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmek, bölge insanımızı bilinçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak, ve teknolojik gelişmelerin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını sanayide aktif hale getirmek amacıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından  FARABİ IV. AR-GE İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği 08 Mayıs 2017 tarihinde düzenlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin talebi üzerine görevlendirilen Ajansımız personelinin de proje değerlendiricisi olarak katıldığı etkinlikte birbirinden ilginç projeler dikkat çekti. Ajansımızın ilgisini çeken projelerden kol kası hareketlerini algılayarak yönetilebilen insansız hava aracı projesi valilik özel ödülünün sahibi oldu.

Dış değerlendiricilerin puanlarına göre dereceye giren projelerden birinci Antimon Cevherinden Alev Geciktirici Antimon Trioksit Üretimi, ikinci Yüksek Bor Katkılı Nanokompozit NdFeB Magnetlerin Üretimi ve üçüncü Geri Dönüşüm Malzemeleri Kullanılarak 3D Printer ile Maske Üretimi projeleri olurken, Valilik özel ödülleri birincisi MYO ile İnsansız Hava Aracı Kontrolü, ikincisi Elektriksel Stimülasyon Metoduyla Uyku Apnesinin Non-invazif ve Kablosuz Tedavisi ve üçüncüsü Ses Kontrollü Asistan Robot Kol projeleri olarak sıralandı. Bunun dışında ortaöğretim dalında ödül alan projeler ise sırasıyla Boyar Madde İçeren Sentetik Atık Suların Fotokatalitik Degradasyonları, MoneDent ve Karamel Boya Duyarlı Güneş Pilinin Verimliliğin İncelenmesi projeleri oldu.

Genç girişimciler tarafından gerçekleştirilen proje fikirlerinin iş dünyasına kazandırılması ve yatırıma konu olması yolunda Ajans olarak başarılar diler, emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et