31 Aralık 2015 - 2032 Okunma

2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Tarafından desteklenen ve Safranbolu Kaymakamlığı tarafından yürütülen TR81/15/YÖRESEL/0036 referans numaralı “Kentin Müzesi Tarihin Sesi” isimli proje kapsamında, Safranbolu’da bulunan Kent Tarihi Müzesi yerli ve yabancı turistler için daha cazip bir turizm merkezi olma hedefine doğru ilerliyor. Safranbolu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin doğru ve yeterli bilgilendirilmesi ile lisan seçeneklerini arttırarak daha geniş kitleye hitap etmek, turistlerin tarihî Safranbolu’ya olan ilgisini artırmak ve bu sayede bölgemizin yabancı turistler tarafından daha çok tanınmasını sağlamak hedefleriyle yola çıkılan proje çalışmaları kapsamında gerekli altyapı çalışmaları başlatıldı ve müzenin inşaat işleri gerçekleştirildi. Bundan sonraki aşamada müze, görsel olarak hazırlanarak, Safranbolu’da turizm odağı olma yolunda bir örnek teşkil edecek.

 

Bundan sonraki aşamalarda, müzenin tanıtımı için gerekli görünürlük materyalleri düzenlenecek, daha iyi hizmet verilebilmesi için anketler uygulanacak, proje iştirakçileri ve ilgili kamu kurumları ile sivil toplum örgütleri ile toplantılar gerçekleştirilecektir. Bu sırada personeller mesleki İngilizce kursu görerek, yabancı turistlere hizmet verecek kapasiteye ulaşacaktır. Ayrıca temin edilecek olan elektronik müze rehber sistemi ile herhangi bir kabloya, internete ihtiyaç duyulmadan müze içerisinde rehberlik almak istenen objenin numarası yazılmak suretiyle Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerinde tanıtım hizmeti alınabilecektir.

 

Zaten çok değerli kültürel hazinelere sahip olan Safranbolu’muza projemiz faaliyetleri kapsamında Kent Tarihi Müzesi’nin de geliştirilerek kazandırılması yolunda emek sarfeden başta destek yararlanıcımız Safranbolu Kaymakamlığı olmak üzere tüm iştirakçilerimize, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak başarılar dileriz.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et