16 Kasım 2015 - 1727 Okunma

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı' nın 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen TR81/15/YÖRESEL/0039 Referans numaralı "Devrek' te Un Sanata Dönüşüyor" projesinin açılış etkinliği gerçekleştirildi.

Devrek Ticaret ve Sanayi Odası'nın hizmet binasında gerçekleştirilen açılış etkinliğinde Genel Sekreterimiz Sn. İbrahim KUZU, "Zonguldak ili Devrek ilçesi yöresel mutfağında beyaz baklava ve kömecin önemli bir yer tuttuğunu, mutfak kültürüne ait bu değerin öncelikle bilimsel boyutuyla incelenmesi gerektiğini, yörede bu ürünlerin üretimi ve satışı ile ilgilenen başta kadınlar olmak üzere, genç işsizler ve öğrencilere eğitim verilmesi, bu yöresel ürünlerin ülke çapında tanıtımının ve bilinirliliğinin arttırılması, uluslararası boyutta gastronomi alanında öncü ülkelerin yöresel ürünlerin ticarileştirilmesi ve tanıtımı hususundaki çalışmalarının yerinde incelenmesi, mutfak kültüründe yer alan bu ürünlerin yaşatılması, yaygınlaştırılması ve farkındalığının arttırılması ile yerel anlamda bu ürünlerin ticarileştirilmesi aşamasına katkı sağlamak amacıyla bölgesel kalkınmaya destek olunabileceğini" ifade etti.

Etkinliğe AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Hakkı Yavuz TOPLU, Belediye Başkan Vekili Osman Erenoğlu, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Civak iştirak etti. Etkinlik sonrası katılımcılara beyaz baklava ve cevizli kömeç ikram edildi.

Diğer Haberler
Facebook'ta
Takip Et
İnstagram'da
Takip Et
Twitter'da
Takip Et
Youtube'da
Takip Et
Linkedin'de
Takip Et